• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

O blogu

Written by Michal Sänger on Thursday, May 6th, 2010

Comments are open on this page, you can leave a response. You may also leave a trackback from your site.
May 06

Tento foodblog si píše MichaL Sänger (Flickr, Delicious), tedy já, což je člověk převážně žijící tam, kde pracuje, tedy v Brně.

Rád bych tady psal o zážitcích, ve kterých hlavní roli hrálo jídlo, což bude asi znamenat zejména zápisky o tom co a kde sme si s mou drahou Kristýnou dali k jídlu, popřípadě co se nám povedlo uvařit nebo navštívít v souvislosti s gastronomií.

Nemám potřebu pasovat se do lákavé role samozvaného gurmeta (už jen proto, že je to dementní pozérskej termín) na druhou stranu mám jedno vřelé a laskyplné “fuck off” pro všechny co mají potřebu přispěchat se zbytečnou, zavistivou a omezenou poznámkou o snobismu.

Happy together

Komentářů: 43

  1. Venca 5.July, 2010

    Ahoj,
    mám dotaz. Je v Brně na nádraží (nebo i jinde)stánek s francouzskými palačinkami? Nemůžu na webu nic takovýho najít. Dík za odpověď.

  2. Michal Sänger 5.July, 2010

    Venca – zkus tady http://www.francouzskepalacinky.cz/

  3. Lukas 29.July, 2010

    Ahoj Michale, čtu pravidelně tvůj blog a děkuji za typ Hansen !!! Fantazie !!!
    Zkoušel si už tuto restauraci ?
    http://mariani-brno.cz/
    Byl jsem tam na těstovinách a rád bych znal tvůj názor.
    Díky L.

  4. Michal Sänger 29.July, 2010

    Lukas – V Mariani jsem ještě nebyl, ale mám to v plánu. Pochvalná recenze vyšla na iDnes:
    http://jdem.cz/gusm4

  5. Kamil Mőller 30.August, 2010

    Dobrý večer,
    právě jsem pročetl několik článku a musím vám sdělit, že je to čtivé, nejvíce mně nadchly ty pardubice, to nemám tak daleko
    určitě se sem vrátím, pěkný zbytek večera…

  6. Vladimír Šmíd 30.September, 2010

    Ahoj,

    rád čtu všechny tvoje texty (MF Dnes, Scuk, blog), poučím se a vždycky se pobavím, výborně se to čte. Díky V.

  7. Vít Blaha 9.October, 2010

    Zdravím Vás. Dnes jsem si v LN přečetl Vaši recenzi na Bruna Antiqua. V červenci jsme plánovali menší rodinnou oslavu, takže jsme se synem postupně testovali Brabander, Hansen, Comsa, Bruna Antiqua a Borgo Agnese.

    Nakonec jsme pro oslavu asi 10 lidí vybrali Bruna Antiqua. A oproti testovacímu dnu, kdy jsme si vybrali z jídelního lístku normální jídlo, si téměř všichni účastníci oslavy vybrali degustační menu. A vesměs to všichni hodnotili velmi velmi podobně jako Vy.

    Mě samotnému to připomínalo ochutnávání na Prague Food Festivalu. Bylo to dobré, bylo to zajímavé, ale žádný opravdu super zážitek se bohužel nekonal…

  8. night.shine 19.December, 2010

    Ahoj!

    Musím říct, že jsem se do tvého blogu začetla tak, že jsem ztratila pojem o čase :-D SObotní odpoledne byhc si za normálních okolností představovala jinak, ale toho času opravdu nelituji. Vařím si kafe a usedám k dalším článkům :o )

    Děkuji za tip na Bok ve Vaňkovce… Já jsem semivegetarián (maso ne, jen občas rybka) :) a musím říct, že jsem se tam odvážila po recenzi na tomto blogu :o ) Uchvátil mě tam pangasius v kokosové omáčce se zeleninou…
    tak se těším na další články a přeji hodně nových nalezených chutí a jídel :o )

  9. Ondra 11.January, 2011

    Výborný blog Michale, jen tak dál!

  10. David HABÁN 20.January, 2011

    Zítra jedu do Brnce ;) Lehká otázka moje: kam zajít na “obycejnou” veceri? Tezka odpoved tvoje :) Ps. Preferuji styl Pohlreicha ;)

  11. Vít Blaha 25.January, 2011

    Ad Vaše dnešní recenze Koishi v Lidovkách:

    “…Mám totiž rád restaurace, kde se nekouří, a kde je díky kvalitnímu osvětlení na jídlo dobře vidět..”

    Jako návštěvník Koishi a jako majitel firmy, která se 20 let zabývá osvětlením mohu směle konstatovat, že osvětlení v Koishi je špatné a zcela nevhodné :-)

  12. Michal Sänger 25.January, 2011

    Vít Blaha – díky za komentář, nechcete víc rozepsat, kde je podle Vás chyba? Já mám silné osvětlení rád zejména kvůli focení.

  13. Alan 5.March, 2011

    Dobrý den,

    docela mě překvapilo, jak se Váš zdejší profil liší od toho uhlazeného v Lidovkách. Proč ten agresivní slovník?:) Hlavně ale píšu proto, abych se zeptal, proč v každé recenzi v LN zdůrazňujete, že se v podniku nekouří, rozuměj to je dobře. Řekl bych, že pro všechny čtenáře to nemusí být podstatné jako pro Vás. Zvlášť pokud se tam přišli najíst a nezkoumat kvalitu ovzduší. V dobách, kdy ještě neprobíhala nenávistná kampaň proti kuřákům, se taky dobře vařilo (a asi líp než dnes). Tak to jen taková drobnost – jsem zvědav na příští recenzi:)

    S pozdravem
    Alan

  14. Michal Sänger 8.March, 2011

    Alan – díky za komentář. Text je tady trochu drsnější protože tak si to žádá můj gang :-)

    Nekouřím, takže nekuřácké prostředí je pro mě hodně důležité. Tolerance ke kuřákům nebo špatně řešená nekuřácká část u mě spolehlivě zničí celkový zážitek, jednoduše proto, že mi to děsně smrdí a když to někde smrdí, tak i dobré jídlo logický ztrácí na kvalitě.

  15. Martin Čegan 19.March, 2011

    Dobrý den, přečetl jsem si vaši recenzi v LN (19.3.2011). Nebudu polemizovat s kvalitou jídla, také bych raději uvítal čerstvě uvařenou hotovku než jídlo z polotovarů. Jenže kromě slunných dnů, kdy na Praděd míří stovky turistů, at už procházkově z blízké Ovčárny, nebo sportovněji např ze Skřítku nebo Ćervenohorského sedla, jsou i dny s velmi špatným počasím, kdy třeba týden vkuse na Praděd nedorazí ani noha.
    Taky mě pobavila vaše romantická představa, že po ránu kuchař vybíhá do okolní přirody a sbírá houby a borůvky. Asi byste měl vědět, že Praděd obklopuje přírodní rezervace a v další linii CHKO, takže sběr lesních plodin nepřipadá v úvahu :-) , navíc nedávno v televizi proběhla reportáž, že kromě ochranářů budou lidi v přírodě nahánět ve volném čase i lesníci.
    S restaurací nemám nic společného. Znám prostředí Jeseníků a vím, že každý turista, který za špatného počasí (90% dnů v roce) dorazí na vrchol Pradědu, je rád že si může sednout do tepla restaurace a dát si nějakou tu minutku, nebo polívku ze sáčku. Takže příště zaparkujte na Ramzové a když dorazíte na běžkách na Praděd, určitě sníte s chutí vše co vám dají :-) S pozdravem Čegan Martin

  16. Alan 19.March, 2011

    Zdravím,

    koukám, že jste v LN nezklamal ani dnes:) Ty recenze přece nepíšete pro sebe, ale pro lidi, ne? A ti nemusí mít nutně pocit, že nekuřáckému prostředí je “potřeba připsat kladné body”. Myslím, že Vaše spojení výše, “tolerance … mi zkazí zážitek”, hovoří za vše:)
    Mimochodem, nekouřím (“takže” nekuřácké prostředí pro mě není důležité vůbec, na rozdíl od chování lidí).

    Alan

  17. Michal Sänger 19.March, 2011

    Martin Čegan – rozhodně jsem to nemyslel tak, že lokální suroviny musí sbírat kuchař osobně a maximálně v okruhu 1000 metrů od kuchyně. O návštěvnosti asi ani jeden z nás nemá oficiální údaje, takže těžko se v tomhle přít. A nemůžu přistoupit na to, že utahanej turista je nakonec rád za cokoliv co může sníst v teple. To by tam mohli rovnou prodávat kapačky s glukózou nebo výživové sondy :-)

    Jinak jelikož jsem nelyžař, tak moje oblíbená trasa na Praděd je ze Skřítku přes Ztracené kameny a Jelení studánku. Pokud Jeseníky znáte, třeba mi i poradíte jestli někde vaří tak dobře, že by se tam měl vypravit jeden, z reality odtržený, food recenzent? :-)

    Alan – tu větu jsem tam dal pro Vás :-) Vám je skutečně jedno jestli je podnik kuřácký nebo nekuřácký? Vám to nesmrdí? Podle mě to skutečne je důležitý ukazatel.

  18. Alan 19.March, 2011

    Myslel jsem si to:))

  19. Marcel Navrátil 20.March, 2011

    hezký den,
    nemáte v plánu vyrazit někdy do Zlína? V gastronomii se rozhodně nevyznám tak jako Vy, ale mám pocit, že se to u nás ve Zlíně v několika málo případech začíná probírat z gastronomického komatu. Napadá mě třeba restaurace Koliba u černého medvěda, Baltaci nebo teď nově otevřený Spirit (budova a interiér od Evy Jiřičné).
    Co Vy na to?
    Marcel Navrátil, Zlín

  20. Michal Sänger 20.March, 2011

    Marcel Navrátil – dobrý nápad, zařadím si to do plánu.

  21. František Hrbek 21.March, 2011

    Vážený pane,
    po přečtení vaší recenze restaurace na Pradědu, uveřejněné v tištěné verzi Lidových novin 19. 3. (a na internetových stránkách téhož listu 21. 3.) jsem dospěl k závěru, že vás musím oslovit. A to proto, že stejně tak jako provozovatelé a kuchaři restaurace na Pradědu, jste se moc nevyznamenal ani vy. Máte ambice psát recenze do jednoho z nejprestižnějších českých deníků a přitom neovládáte český jazyk! Vaše konstatování, že v recenzované restauraci nabízejí „pangase v trojobalu s hranolkami“ je toho živoucím důkazem. Dál proto budu pokračovat raději v duchu pouček, které jsou předkládány žákům prvního stupně základní školy.
    Koncovka -ami v 7. pádu čísla množného („hranolkami“) napovídá, že se jedná o podstatné jméno rodu ženského. Ve vašem případě tedy „hranolka“. Takové slovo český jazyk ovšem nezná; ve své slovní zásobě má ale slovo podobné – „hranolek“, které je ale mužského rodu. Jeho tvar v 7. pádu množného čísla zní s „hranolky“. Proto se musíte smířit s tím, že vám na Pradědu nabídnou pangase s hranolky. V žádném případě ale ne s hranolkami.
    Každý jazyk je živá soustava, která se neustále vyvíjí. Není proto vyloučeno, že v budoucnu ve slovní zásobě bude vedle slova „hranolek“ kodifikováno i slovo „hranolka“. A to proto, aby se pomocí rodu podstatného jména a jeho koncovek předem dal rozpoznat rozdíl významový, např. to, z jakého materiálu tento geometrický tvar je – hranolek (ze dřeva, z kovu, kamene, umělé hmoty….), hranolka zásadně bramborová atd. Tak daleko ovšem nejsme a tato moje úvaha není nic jiného než čirá spekulace.
    Marně si lámu hlavu jak vaši chybu nazvat; u člověka pracujícího manuálně bych ji zaregistroval, ale hlavu bych si s tím rozhodně nelámal. Použiji proto vašich slov a jen si dovolím konstatovat, že jste rovněž namočen po kolena, nikoliv ale v nížinném průměru ale ve … domyslete si laskavě sám, určitě na to rychle přijdete.
    Snad vás potěší, že nejste první, komu jsem už poslal tuto svoji výhradu. Historicky první byla paní Kristina Šemberová (soudím, že ji dobře znáte, také mívá v Lidových novinách články s gastronomickou tematikou). I ona má ráda řadu jídel s hranolkami. Tehdy jsem jí napsal, že tento prohřešek v jejím případě neváhám označit za atentát na český jazyk. Moje konstatování zůstalo bez odezvy. Oslovil jsem i pana Jana Kábrta, z Mladé fronty DNES, vedoucího sobotní přílohy Víkend. I jemu v pražské restauraci Gate nabídli řadu jídel s hranolkami. Panu Kábrtovi jsem pro změnu nabídl, aby zkusil prostudovat jev „hranolky“ přímo v terénu. A to proto, že „s hranolkami“ se můžeme setkat doslova na každém kroku, nejčastěji ve velkých nákupních centerech, kde ve stravovacích zařízeních září barevné světelné panely nabízející nejrůznější jídla s „hranolkami“; jídelní lístky v restauracích na tom nejsou o nic líp. A potom si vzal nešťastné hranolky na paškál a na stránkách, o které pečuje, zveřejnil své zamyšlení o fenoménu hranolky, který parazituje na našem mateřském jazyku. Můj návrh zůstal rovněž bez odezvy.
    Vám po těchto zkušenostech již nic už nechci říci, ani o cokoliv žádat či doporučovat. Jen už, proboha, navždy ze svého slovníku vyobcujte slovo “hranolka”.

  22. Michal Sänger 21.March, 2011

    František Hrbek – díky za korekci, vynasnažím se Vás příště nezklamat. Kromě připomínek k formě uvítám i konstruktivní kritiku k obsahu.

  23. mik 22.March, 2011

    Dobrý den, četl jsem Vaši recenzi o Pradědu a popravdě řečeno, nepoznal jste mražené knedlíky ohřívané v mikrovlnce a ani tu šlehačku z plechovky jste nepoznal, měl jste alespoň upřednostnit posypku z tvarohu, když už Vám ty knedlíky chutnaly :-D

  24. Michal Sänger 22.March, 2011

    mik – gratuluji, umíte skvěle ohřívat mražené knedlíky v mikrovlnce. Další kuchařské ambice nemáte? Kdo je dodavatel těch knedlíků a jaká je značka šlahačky?

  25. mik 22.March, 2011

    Nejsem nijak spřízněn s restaurací, ale při další návštěvě Pradědu Vám to mohu zjistit, ono je to všechno o ekonomice provozu. Restaurace na Pradědu by měla být vnímána jako restaurace bufetového typu a není hodna recenze Vašeho kalibru, měl jste smůlu na hromadu lidí za hezkého dne, od září do poloviny června ale takových dní moc není, jsou dokonce týdny nebo i měsíce, kdy je návštěvnost kvůli nepřízni počasí téměř nulová, provoz je silně nárazová záležitost, takže nefunguje že by si dopoledne kuchař udělal přípravu na bohaté čerstvé menu a kolem oběda vesele vydával do odpoledních hodin. Taková situace zde není a nikdy nebude, může se Vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno co s tím můžete dělat. Kulinářské zážitky čekejte spíše ve městě s dostatečným koupěschopným obyvatelstvem. Nárazový provoz totiž závisí na dostatečném naplnění mražáků polotovary a na smažení . Jediné v čem s Vámi budu souhlasit jsou ty nechutné zeleninové oblohy a nesmyslné sypání zeleného čehosi na knedlíky. Větší invenci kuchaře znesnadňují bohužel hygienické přepisy, špatná dostupnost a tudíž stížené zásobování čerstvými potravinami.

  26. Ondrej Rais 30.March, 2011

    Dobry vecer pane vim vsechno………tak musim reagovat na vasi absolutne demetni reakci na Pradedu..
    Byl jsem zde s manzelkou ubytovan a muzu vam rict ze to vse co jste napsal je absolutni kec (jak by rekli v Anglii kde jsem mimochodem dva roky pracoval jako kuchar )Bullshit….obsluha je naprosto perfektni a rychla jidla ktera jsme obdrzeli byli na urovni a kecy typu Restaurace kam se nejit podivat jsou mimo misu…..musel jste bejt asi hodne nasranej kdyz jste sem sel bude to mozna tim ze jste musel tak vysoko po svych……no nic….. chtel jsem vam sdelit ze bych byl rad kdyby jste me pozval na veceri kterou uvarite abych vedel ze pisete o tom cemu rozumite……muzu vam ze srdce rict ze jste me fakt nasral……s pozdravem Ondrej Rais…..kontaktuje mne na http://www.ricebrothers.co.cc

  27. Alan 5.April, 2011

    Koukám, že mé poznámky jsou spíš kontraproduktivní a nějak Vás rozparádily:) Abyste tomu kouření příště “nemusel” věnovat celou recenzi:) Jak říkám, já zas doufám, že lidé budou v restauraci stále víc vyhledávat hlavně dobré jídlo a příjemné lidi.
    Ta vaše posedlost je trochu jako kdybych v každé recenzi věnoval odstavec tvaru nádobí. Ale vidím, že to nemá cenu, antikuřáka prostě nepřesvědčíš, to je známá věc:)
    Zdraví Váš kuřácký poradce.

  28. Veronika 17.April, 2011

    Dobrý den,
    musím reagovat a hlavně souhlasit za komentáře těm, kteří vám napsali reakci, na vaši “recenzi” o restauraci Praděd. Tomuto velkému nesmyslu, který jste ze sebe vyplodil se musím smát. Podle toho, co v tom článku píšete, je vidět, že jste amatér matematik, který nikdy na horách nežil a vůbec neví, co mluví a hlavně, co to všechno obnáší. To, že kritizujete restauraci, kvůli tomu, že si host dlouho postojí, než najde místo, je asi znamení toho, že to tam tak špatné není. Zkuste navrhnout nájemci, aby příště speciálně pro vás nechal restauraci nafouknout, třeba se mu to podaří, aby jste mu dal kladný bod za to, že si pan posuzovatel má kam sednout. Třeba vám i rezervuje místo u okna, aby jste byl milostivě spokojen. Rozum dá, že všichni asi u oken sedět nemohou. Co se týče, vámi posuzovaných nepohodlných stoliček, to je také velmi směšné. Ještě, že jste jim neposuzoval barvu talířů popřípadě jejich tvar. Vy jste totiž tak chytrý, že lezete do zelí nejenom kuchařům, ale i designerům a bůh ví, komu ještě. Když tomu tak perfektně rozumíte, zkuste jim tam navrhnout design tak, aby to splňovalo vaše ideály… Je vidět, že melete o nesmyslech, snažíte se být hrozně chytrý, ale při tom o tom nevíte vůbec nic. Přesně bych chtěla vidět, kdyby jste tuto restauraci provozoval vy, jak by bylo všechno perfektní a ideální, měl by jste i v zimě tu čerstvou zeleninu, popřípadě nahřáté talíře a každý host, který by přišel, by si měl kam sednout a hlavně by nikdo neseděl na nepohodlných stoličkách. A samozřejmostí by bylo, že host by při narvané restauraci nečekal 15minut a dostal se v této vaší restauraci do gastronomických výšin s regionálními surovinami :D . Opravdu bych se toho chtěla jednou dočkat. I autor komentáře, který vám vysvětlil, vše o vámi zmiňovaném lese, hřibech a zvěřině, ví lépe o čem mluví než vy. A co se týče vodové konzistence guláše s tím také nemohu souhlasit. Jsme každoroční zákazníci a nikdy jsme tam guláš vodové konzistence nedostali a mimochodem, co se těch sladkých knedlíků týče, ty jsou totiž polotovar, stejně tak, jak na ostatních chatách kolem dokola. Proto se vám musím smát, jaký jste profesionál, který nepozná neinstantní gulášovou polévku a domácí kynuté knedlíky. A myslím si, že pokud dostanete jídlo v narvané restauraci do 30min., tak v tom není žádný problém. Pokud jste nadržený na nahřáté talíře, zkuste zajít v Brně třeba do hotelu Internacional, tam je třeba dostanete. Z vaší strany by bylo rozhodně moudřejší věnovat se svému oboru matematiky a nebýt za každou cenu chytrý jak rádio, když o tom všem nevíte vůbec nic. Autoři jako Mik, Alan, pan Ondřej Rais, František Hrbek, p.Čegan vám to napsali hezky :D Panu provozovateli i když ho neznám, ale po tomto článku jsem musela reagovat, hodně zdaru a méně takových chytráků, jako vy, kteří všechno ví, všude byli a všechno znají ;)

  29. mirces 19.April, 2011

    Veroniko, ty jis p..a :D DD

  30. Veronika 20.April, 2011

    Jééé děkuji, nápodobně, asi tak stejně jako ty, když tady tak reaguješ :D :D :D Někomu holt pravda dělá zle ;) :D

  31. Tom 21.May, 2011

    Me by zajimalo, kde je mozne si dat “plzenskou dvanactku”. Hahaha
    V pivu se asi moc nevyznate

  32. Michal Sänger 21.May, 2011

    Tom – vím na co narážíte, pro mě je ta causa jen o slovíčkaření.

  33. Šlonzák 12.July, 2011

    V roce 2009 vydali v Krnově kartografický dokument
    Slezsko bez hranic: nová turistická destinace: Krnov, Głubczyce, Prudnik
    kde se píše, že tradiční slezská gastronomie (na české straně, tr. na Krnovsku) je smažený sýr, houskové knedlíky a (v Krnově vyráběná) kofola.

    viz též
    http://www.krnov.cz/_programs/Article.asp?aid=11420&mid=1&sid=105

  34. Jitka 25.July, 2011

    Zdravím Vás, Michale,

    chci poděkovat za Vaše recenze…. Každou sobotu ráno mám rituál: dobrá dlouhá snídaně, voňavé Caro a k tomu Lidovky, příloha Relax, kde sice nejste jenom Vy…. ale je slušné počtení! Díky!
    Sama se trochu snažím :-)
    Mějte se a držím palce ;)

  35. michal 2.August, 2011

    Tak jsme na zdejsi doporuceni zajeli na obed do BLACKDOG Cantiny. Absolutni tragedie. Vsude v podniku spina, bile dlazdicky utrene umastenym hadrem, na stolech zahnivajici voda v rezanych kvetech, misto deklarovane rajcatove polevky s bazalkou byla mrkvova. V burgerech bylo semlete maso, asi predni, bez orezani tvrdych slach…atd. Personal kdyz vam nese burger tak ho pridrzuje rukou aby nespadnul. A perla na zaver … Kdyz si jdete pred jidlem umyt ruce … a od umyvadla nahlednete do kuchynske pripravny, tak tam lezi v prepravce na zemi jen tak asi 10kg mleteho masa a vedle nej meje pani nadobi . Fakt nikdy vice a navstevnikum prejeme silne zaludky. Nechapu jak mohl tomuto podniku dat profi hodnotitel jakekoliv plus body!!!

  36. Michal Sänger 2.August, 2011

    Bude lepší když jim napíšete přímo na jejich Facebook stránku http://cs-cz.facebook.com/BlackdogCantina.

    Při mojí návštěvě jsem v interiéru zaznamenal jen velké vedro, usadil se na zahrádce a nedostatky uvnitř, které zmiňujete, jsem tedy nezaznamenal. S jídlem ani obsluhou jsem ovšem žádný problém neměl.

  37. Lucie 26.September, 2011

    Dobrý den, ráda čtu vaše recenze v Lidovkách. Zajímalo by mě, co si myslíte o Twinpointu (www.twinpoint.cz)? Byl jste tam?

  38. Michal Sänger 27.September, 2011

    Lucie – Twinpoint znám, byl jsem tam asi 2x. Ten koncept neustálého střídání kuchyní se mi ale nelíbí, je to jak zábavová kapela co zahraje cokoliv od ABBA po ZZ Top.

  39. Martin 6.November, 2011

    Dobrý den!
    Čtu recenze v Lidovkách. Nebudu chválit, je to nošení dříví do lesa, rád si recenze čtu. Nikdy jsem ale nezaznamenal názor na problém, se kterým se setkávám relativně často. Teplota jídel. Stává se mi relativně často, že mi číšník přinese na stůl jídlo, které se ještě téměř vaří nebo peče. Někdy člověk spěchá nebo je již vyhladovělý nebo partner dostane jídlo s optimální teplotou a já pak nad svým smutně sedím a čekám, až dosáhne teploty pro bezpečné požívání. V horším případě část, třeba maso, je akorát a příloha opět horká k pláči. Nevím, jaké jsou v tomto případě zvyklosti, zda je to normální (vzhledem k tomu, že o tom recenzenti nikdy nepíšou, tak možná ano a jestli jsem to přehlédl, omlouvám se, zaznamenal jsem jen opačný problém třeba s nenahřátým talířem), nebo zda se mám na personál zlobit. Prosím o názor.
    Děkuji

  40. Vít Blaha 8.May, 2012

    Zdravím vás Michale.

    Dnes jsem si četl recenzi na velkobítešský podnik U Raušů a bavil jsem se, protože když jsem tam byl před několika měsíci, měl jsem podobně neuvěřitelné zážitky jako vy :-)

    Myslel jsem si, že v Bíteši musí být ještě jeden podnik stejného jména, protože není přece možné, aby bylo tak populární něco podobného… Ale prý ne. I Jiřinka Bohdalová tam prý ráda jezdí pojíst…

  41. Dora 11.July, 2012

    Zaujimavy blog, objavila som az dnes, budem sledovat! :-)

  42. Melinda 6.October, 2012

    Michal,

    Dekuju moc pro foto kyselicu. Uzivala jsem to na http://www.travelbelles.com/2012/10/kyselice-czech-sauerkraut-soup/. Diky. Je to hezky.

    Sorry about my bad Czech. I just wanted to let you know that my kyselice article is published on Travel Belles. Your photo is beautiful there. Thank you so very much.

    Melinda

  43. Honzach 18.March, 2015

    Zdar Michale, dnes jsem po nějaké době zase napsal nový článek na csWiki. Téma bylo Tažín. Hodil jsem tam do ext.odkazů tvůj článek, přesně se mi hodil tvůj popis rozdílu mezi marockým a tuniským tažínem. díky za tvou chuť jíst vařit a psát jentakdál! :) Honza Chovaneček
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Ta%C5%BE%C3%ADn



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Google radí, pátrá, informuje
  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek