Jistota tohoto blogu je, že minimálně jednou za rok tu je nový článek Tradiční rekapitulace končícího roku!
Tak co rok dal? Decentně jsem si zacestoval po světě, marně čekal na návrat mistra Götha do Brna, večeří v Guy Savoy ukončil potřebu návštěv michelinských restaurací na starém kontinentu… jo a taky jsem se oženil s báječnou holkou!
Dál píšu recenze do Hospodářek a krmím Twitter i Instagram.
V Brně mi největší radost udělal vzestup barové scény, už tu jsou čtyři podniky, kde dělají lidi, kteří mají znalosti i nadšení a kam je radost zajít na drink. Runway, BKN, Panda a Spirit.
Z nových místních restaurací mi nejvích chutná v Castellana, Asahi a po první návštěvě chci pochválit i Beef & Beer.
Nákup surovin je v Brně taky čím dál lepší: My Food Market, World of Chilli, Mikrofarma, Ocean48 (a vlastně bistro konečně otevřeli!), Borgo Shop, import masa z TRMS…
Hezky se rozjely street food festivaly, na brněnském u Industry jsem vařil, a doufám že v dalším roce se podaří udržet úroveň a styl.
V Praze jednoznačně největší radost mám z Maso a Kobliha, kde diktuje Paul Day a pekařská bohyně Maškrtnica. Skvěle bylo taky v Mr. Bánh Mì, Atelier Red & Wine, Sisters, Naše Maso, Beergeek a Dlouhá 14.
Podíval jsem se na Hawaii, do Soulu, Paříže, Vídně, Amsterdamu i Budapešti a všude jsem měl štěstí na podniky, kde byla radost pobýt.
Byl to prostě skvělý rok a tak si můžu jen přát ať je takový i ten nový!