Vzdělání je jedna z nejlepších investic, to človeku nikdo nesebere a jednou se to může hodit. Do konce února si lze podat přihlášku na vysokou školu a protože s Kikou jsme pro každou srandu, dáváme si přihlášku!
A kam? Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, detašované pracoviště v Bzenci, studijní obor Technologie a řízení v gastronomii. Snad nás vezmou, mohlo by být fajn získat trochu toho oficiálního know how. Spíš teda vezmou Kristýnu, protože můj prospěch ze střední nedává tušit, že už jsem pár VŠ vystudoval. Forma studia je kombinovaná, takže jednou za měsíc bychom si mohli udělat výlet do Bzence.
Oficiální materiály říkají: “Ve tříletém studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technické, technologické a kontrolní funkce v gastronomických a restauračních zařízeních, hotelových provozech, obchodních organizacích a státní správě. Absolventi naleznou uplatnění také jako vedoucí gastronomických zařízení nebo učitelé odborných gastronomických předmětů.” A já říkám “vedoucí – ti se dneska nějak mají!”.
Z předmětů v prváku se nejvíc těším na Společenský styk a diplomatický protokol, Gastronomické technologie a Základy toxikologie, ekologie a bezpečnosti práce. Přihláška poslána, poplatek zaplacen, už jen poslat kopie vysvědčení a snad se v červnu ozvou s nějakou pozitivní informací!
[...] přesmutné to bylo. Chtěl bych se v rámci studia propašovat do kuchyně a pokecat s kuchařema, kteří to tam vedou. Nemůžu pochopit co je nutí [...]
[...] se má tak, že když člověk studuje a nejsou to zrova dálkově práva v Plzni, tak má i nějaké spolužáky. A jedním z našich [...]