• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Medvědí speciality v Boulevard restaurant

Rubrika Recenze, Z domova. Sunday, 15. February, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Boulevard, Brno, restaurace
Feb 15

V brněnské restauraci Boulevard od pátku nabízí k ochutnání medvědí maso. Máme rádi restaurace, které dělají různé gastronomické akce, takže jsme neváhali a hned v sobotu jsme zase zašli ochutnat něco, co jsme zatím nejedli. Jak medvědí menu vypadá, jak chutná, odkud vlastně maso je a stojí to za to? Všechno víme, všechno máme! =)

Boulevard restaurant

Dalo by se říct, že nabídka pro nás byla ideální, obsahovala totiž přesně dvě položky a tím pádem jsme mohli ochutnat komplet menu. Dáma má přednost, takže Kristýna zvolila Francouzské medvědí ragú s třešňovou omáčkou a tymiánovými kroketami (230 CZK) a na mě zbyla medvědí plec po tatransku se špekovým knedlíkem (240 CZK). U mého jídla mi vadilo nic neříkající pojmenování. Nevím co si představit pod “tatranskou úpravou” a je-li někde takto pojmenována většina jídel, volím řízek. Tady jsem na výběr neměl, bohužel.

Zverinova pastika s omackou Cumberland

Jako předkrm jsem si dal zvěřinovou paštiku s omáčkou Cumberland (75 CZK). Omáčka má ovocný základ a jako další suroviny by mělo být portské a želatina, takže se její konzistence i chuť dá docela výstižně popsat jako marmeládová. K paštice šla výborně a tento studený předkrm rozhodně stojí za ochutnání.

Jemna medvedi plec po tatransku, spekovy knedlik

Můj hlavní chod ovšem za ochutnání stojí jen pokud má člověk chuť na klasickou svíčkovou s exotickým masem a pěkným knedlíkem. Záhada úpravy “po tatransku” rozluštěna. V tomto směru zklamání, jinak ale nic proti svíčkové! Maso krásně měkké a mozaikové knedlíky s bylinkama a slaninou zkusíme určitě i doma.

Francouzske medvedi ragu s tresnovou omackou a tymianovymi kroketami

Francouzské medvědí ragú s (přiznanou) třešňovou omáčkou a tymiánovými kroketami tento souboj jeden na jednoho s převahou vyhrálo. Lehce nasládlá hustá omáčka, voňavé krokety a já mohl jen aplikovat citové vydírání za účelem další ochutnávky. Neúspěšně! Co se dá dělat, dámy holt mají přednost.

Neměl bych zapomenou na víno. Dali jsme si po skleničce červené francouzské Chateau Vieux Plaisance a italské Cabernet Sauvignon Masottina (120 CZK každé). Ke zvěřině asi jiné než červené nemá smysl, obě vína si byla dost podobná, ale nijak nás neohromila. Zdá se, že nás rozmazlili v Noemarch =)

Po nedávné změně jídelního lístku už v nabídce nejsou vynikající tvarohové taštičky, tak si Kristýna dala vanilkovou panna cotta s horkými malinami (50 CZK) a já digestivní tryznu pomocí koňaku Martell (105 CZK).

Medvědí speciality, které v Boulevard restaurantu budou mít do vyprodání zásob, stojí za vyzkoušení. Doporučujeme medvědí ragú s třešňovou omáčkou a hlasujeme pro návrat tvarohových taštiček!

Poznámka k hlavní surovině

Maso pochazí ze slovenska, kde se prý medvědi přemnožili a tím pádem je častější nežádoucí interakce s člověkem a optimální není ani jejich populační složení. Pochopitelně je kolem toho diskuze. Já se k tomu vyjadřovat nebudu, což by tak nějak obecně měl delat každý, kdo má info jen z novin a předtím o problematice nevěděl nic.

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek