• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Předávkování hamburgerem v Londýně

Rubrika Recenze, Ze světa. Thursday, 26. February, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: hamburger, Londýn
Feb 26

Byli jsme na víkend v Londýně a hodně se pohybovali v Soho (no já zcela jistě nebyl ten, kdo chtěl na Oxford street). GBK neboli Gourmet burger kitchen by šlo poněkud nepřesně popsat jako lepší McDonald’s, kde je obsluha, jí se tam příborem a dokonce z talíře! A taky kvalita jídla a přístup k surovinám je mnohem lepší.

GBK in Soho

GBK má pobočky jen ve Velké Británii, kde jich je skoro padesát a z toho téměř třicet je v Londýně. Hlavní část menu jsou pochopitelně hamburgery, které si zájemce může sestavit podle vlastní chuti a nebo si vybrat z asi tří desítek předdefinovaných. Většina burgerů je hovězích (plemeno Aberdeen-Angus), nabízí také bio hovězí z konkrétní farmy a dál mají v nabídce ještě jehněčí, kuřecí a vegetariánské sestavy. Další položky v menu jsou zobání na čekačku, saláty a přílohy. K pití se doporučuje milkshake což jsme si naštěstí nedali, ale o tom později.

Po příchodu do skoro obsazeného podniku nás obsluha usadila a vysvětlila systém objednávání, které probíhá u pokladny, kde člověk řekne číslo stolu, zaplatí a jde si zase sednout, těšit se a očumovat jaký styl konzumace volí ti co se už dočkali. K pití jsme si naštěstí dali čaj (1,90 GBP) a zobali lehce pikantní pražené něco s kuličkama wasabi (1,95 GBP), kde to něco byly asi oříšky ačkoliv jsem si podle názvu myslel, že to jsou fazole. Jenže jak upravit fazole aby křupaly? Ukrást je archeologům?

GBK in Soho

No a pak to přišlo! Na můj vkus megaburgery, které pohromadě držely jen díky špejli. K tomu dvě porce macatých hranolek (2,70 GBP) s dipem z modrého sýru (1,55 GBP). Konzumační styl jsem zvolil decentní odkrajování kolem špejle a docela se i dařilo. K vidění byla i dekompozice a nasledné napichovaní soust na vidličku a par naivků se na to vrhnulo oldschoolově, tedy špejle pryč, obouruč secvaknutí burgeru, vykloubení čelisti a tlačení do hlavy. Když jsme byli asi tak v polovině porce, začalo nám docházet, že budeme mít co dělat v cílové rovince a to tam máme ještě ty hranolky! Objednat si ten milkshake, tak začnu své orosené čelo ovívat kartičkou zdravotní pojišťovny.

GBK in Soho

Můj Avocado Bacon burger (7,85 GBP) tedy hovězí s avokádem a slaninou mě lehce zklamal v tom avokádu, které by chtělo aspoň posolit nebo nějak ochutit, jinak ale spokojenost spojená s obavou z velikosti porce. Kristýna se svým cheesburgerem, ze kterého při objednávka vyloučila majonézu, byla naprosto spokojená. Příště bych si asi zvolil víc klasiku, ovšem na nějaké příště jsme po jídle neměli ani pomyšlení, protože jsme byli na hranici mezi přejezením a “mnějeblběěě”.

Pocit sytosti nám vydržel dlouho do večera a teď , když to píšu, už bych si docela repete dal. Z tohoto hlediska se vlastně jedná o výborný poměr cena/výkon. Neviděl jsem další provozovny, ale GBK na nás zapůsobil dobře, mají fajn přístup k surovinám a ani se nebojí mít otevřené dveře do kuchyně. Dost často mají taky všelijaké akce jako 1+1 zdarma, hranolky k burgeru zdarma a tak. Návštěvu doporučuju a rád zajdu zase.

GBK in Soho

Komentářů: 1

  1. Páňula 23.June, 2010

    Po přečtení 4 odstavce jsem se snad poprvé od srdce zasmál na foodblogu :)



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek