• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Valentýnské menu v Brně

Rubrika Z domova. Thursday, 12. February, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Brno, restaurace, valentýn
Feb 12

V sobotu je svátek Svatého Valentýna, což je na stupnici marketingového šílenství asi hned za vánocema a silvestrem. Tenhle import od vrahů z Wall streetu, ale nemusí být brán až tak negativně, díky tomu, že láska prochází žaludkem, je v sobotu nezvyklé množství restaurací se speciálním menu! Pro snadnější orientaci jsem udělal jejich přehled a dokonce ho i seřadil podle ceny.

Zahradní restaurace Green

http://www.greenrestaurant.cz

  • Campari sorbet – koktejl s jahodovou zmrzlinou a jahodovou šťávou
  • Carpaccio ála cheff
  • Dvoubarevný “Valentýnek” (smetanové kuřecí ragů a tomatový krém, zdobené petrželkou a šlehačkou)
  • Grilovaná marinovaná kachní prsíčka se šípkovou omáčkou (kachní prsa marinovaná směsí koření, podávaná s lahodnou šípkovou omáčkou)
  • Mátový Créme Brullée s čerstvými jahodami a cukrovou krustou

Cena menu bez vína 385 CZK. K menu doporučujeme Zweigeltrebe rosé 2007 kabinet (Blatnice – Cíchovy)

U Starýho Billa

http://bill.cz

  • Svěží long drink z červeného vermutu a grenadiny, servírovaný na kostkách ledu, prodloužený tonikem
  • Carpaccio z telecí svíčkové dochucené hrubou solí, zeleným pepřem, čerstvým tymiánem, olivovým olejem a citronem, zdobené hoblinkami parmazánu a velkými kapary
  • Marinované srdíčko z kuřecích prsou, podávané s grilovanými cherry rajčátky a artyčoky ochucenými čerstvou bazalkou, dozdobené lístky rukoly a thajskou sladkou chilli omáčkou. Jako vhodnou přílohu doporučujeme: kořeněné mřížky, americké brambory, hranolky
  • Smetanovo – tvarohové noky v jemné malinové omáčce, zdobené čerstvou mátou a kousky strouhané čokolády

Menu je setaveno pro 2 osoby, cena menu je 449 CZK za osobu.

Restaurant A LA CARTE Interhotel Voroněž

http://www.italska-restaurace-brno.cz

  • Rozverný losos v pažitkovém krému s želé z mořských řas a lososovým kaviárem
  • Chřestový krém s kuřecím masem, lístky špenátu a kapkami šafránového oleje
  • Variace domácích tortellonů a raviol plněných mořským okounem a kančí klobásou na lehkém dýňovém krému
  • Vepřová panenka ve svatebním závoji protkaná parmskou šunkou s bramborovým dortikem s parmazánem a vůní rozmarýnu
  • Jahodové tiramisu s hoblinkami čerstvého kokosu

Cena menu 588 CZK

Brabander – The Art of Culinary

http://www.brabander.cz/new/www/jostova.php

  • Amouse bouche
  • Dortík z nakládaného lososa s omáčkou z mušlí
  • Jemné consommé z holoubátek se smaženou taštičkou plněnou masem a zeleninou juliens
  • Granita z lesního ovoce
  • Srnčí hřbet v toustovém kabátku s cukrovým hráškem a kaštanovo bramborovým puré
  • Parfait z bílé čokolády ve zlatém prachu na ragú z jahod

Cena menu bez vína Kč 647 CZK

Brabander – The Living Restaurant

http://www.brabander.cz/new/www/pekarska.php?type=1

  • Palffy sekt Extra Brut, oblast Nitranská, Víno Nitra
  • Marinované kačeří prsíčka v citrónovém medu s mátou peprnou podávané s brusinkovým Mousse. Marcillac 2005 AOC, oblast Marcillac, Domaine de Cantagrel
  • Tygří krevety v rýžovém Wontonu s lehce pikantní mango omáčkou. Ryzlink vlašský 2007 pozdní sběr, oblast Velkopavlovická, vinařství Sonberg
  • Mátovo-limetkový sorbet
  • Krůtí Tournedos s bramborovou pěnou s kapkou lanýžového oleje a vinnou omáčkou Claret. Claret “Maidenburg” 2007 pozdní sběr, oblast Mikulovská, vinařství Reisten
  • Marcipánové kuličky v hořké, mléčné a bílé čokoládě na malinovém zrcadle. Sämling 2003 ledové, oblast Neusiedlersee, Víno Valtice

Cena menu bez vína 759 CZK, cena menu s vínem 1 111 CZK

Borgo Agnese

http://www.borgoagnese.cz

  • Doutník plněný krabí remuládou s celerovým brunoise a Champagne omáčkou, křehké listy salátů a rukoly,šťavnatý zeleninový timbál
  • Jemný krém z ústřic s kaviárovým leknínem
  • Pečené filátko z pražmy v objetí grilované tygří krevety a mušle St. Jacob na lůžku z obnažených slávek a vongolí v Noilly Prat omáčce, přikryté humří pěnou, hnízdo divoké rýže
  • Pečené mladé telecí grenadine s foie gras a lanýži, omáčka z granátových jablek ovoněné Porto, brzlíkové krokety s vůní bylinek
  • Pečená lasturka plněná papájou, marcipánové kuličky balené v čokoládě na zrcadle z exotických coulies

Cena menu 777 CZK

Ristorante RIALTO

http://www.rialto-brno.cz

  • Nino Franco – Prosecco Di Valdobbiadene
  • Čerstvá ustřice
  • Smetanová terinka v Ikarimi – uzeném lososovém mantlu na okurkových nudlích
  • Domácí raviolli plněné špenátem, petrželí a křepelčím žloutkem na měkko s lanýžovým máslem
  • Telecí medailonek balený v bramborových chipsech s artyčokem na omáčce ze smržů a topinambura kaší nebo Polévka CACCIUCCO ze středomořských ryb a korýšů
  • Sacher parfet s omáčkou z meruňek

Cena menu 890 CZK

Noemarch

http://www.noemarch.cz

  • Welcome drink Rosé Fantinel
  • Amuse Bouches
  • Timbál z uzených kuřecích prsou a salátu Waldorf
  • Ústřice Rockefeller
  • Hruškový sorbet se skořicí
  • Kachní prsa plněná foie gras, podávaná s gratinovanými brambory s daikon ředkví obkroužená kachní omáčkou a la orange
  • Čokoládový fondant s macerovanými jahodami a malinami s omáčkou z bílé čokolády

Cena menu 1275 CZK

U Kastelána

http://www.ukastelana.cz

  • Filátko z uzeného pstruha s celerovou remuládou
  • Parfait z drůbežích jater na pistáciovém piškotu s čerstvým fíkem a balsamicovo-vanilkové glazé
  • Brokolicový krém s pošírovanými noky z riccoty
  • Mušle sv. Jakuba na fenyklovém rissotu se zázvorovou pěnou
  • Granité z růžových grepů a champagne
  • Prsíčko z perličky a foie gras pečené v kapustovém listu, jablečné pyré s rozmarýnem
  • Ledový nugát s pecanovými ořechy na čokoládové omáčce

Cena menu 1200 až 1500 CZK (ještě nemají přesnou kalkulaci)

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek