• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Kachní prsíčka na malinovém octu

Rubrika Recepty. Friday, 3. April, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: hlavní chod, recept, Škola vaření, U Kastelána
Apr 03

Naprosto jednoduchý recept s drtivým pozitivním účinkem na ty, kteří budou mít to štěstí ochutnat. Minutkový hlavní chod na škole vaření u Kastelána, velká porce masa a na husím sádle osmažené brambory, to je prostě pokládačka.

Kachni prsicka Barberie na malinovem octu s bramborami smazenymi v husim sadle

Jednoduchost receptu je jasná už podle potřebných surovin:

  • kachní prsa s kůží (pochopitelně bez kosti)
  • malinový ocet (sám nemám, ale klidně zkusím červené víno)
  • med
  • celý zelený pepř, marinovaný v Martini
  • brambory nakrájené nadrobno
  • husí sádlo

Chlazená kachní prsa s kůží potkávám v Makru, nejlepší je prý sehnat prsa z kachny Barberie, která pravděpodobně půjdou koupit jen mražená, což ale nevadí. Nejprve je potřeba maso očistit od blan a i kůži je potřeba zkontrolovat, nejsou-li tam nejaké zbytky brk. Následně se maso položí kůží dolů a seřízne se kůže i tuk, který nad sebou nemá maso. Pak se prso otočí masem dolů a kůže se nařízne, tak že vznikne mřížka. Je potřeba dát pozor a nezaříznout až do masa. Tím je skoro hotovo.

Kachni prsicka Barberie

Husího sádla je potřeba docela dost, brambory v něm musí plavat a díky tomu ani nepotřebují další péči, prostě se jen ofritují a když začínají mít pěknou barvu, jsou hotové.

Brambory smazene v husim sadle

Prsa se na pánev dají nejprve kůží dolů, čímž se vysmaží tuk na kterém se po otočení osmaží maso. Když jsou ještě na kůži, tak se maso osolí a po dvou minutkách se může otočit a další dvě minutky smažit na druhé straně. Pak se maso vyndá a nechá odpočinout v teplé troubě aby pěkně došlo.

Kachni prsicka Barberie

Zbývá už jen udělat omáčku. Do pánve s výpekem po smažení masa se dá zelený pepř marinovaný v Martini, malinový ocet a lžíce medu. Zamíchat, nechat trochu zredukovat a je hotovo. Myslím že s omáčkou se dá dost improvizovat a zkusil bych třeba červené víno a pomerančovou marmeládu.

Poslední fáze je prezetace, kdy se maso nařeže přes vlákna na asi půl centimetru (raději ještě méně) silné plátky a trošku se rozprostře na talíři, kde se přelije omáčkou a pak se doslova utíká ke stolu tu dobrotu sníst :-)

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek