• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Sobotní oběd u Zdeňka Pohlreicha

Rubrika Recenze, Z domova. Friday, 10. April, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Pohlreich, Praha, restaurace
Apr 10

Pochlreich je teď docela buzzword, tak jsem se titulkem na této vlně trochu svezl. Pochopitelně jsem nebyl u něho doma, ale zašel jsem do Café Imperial, kde bohužel zrovna ani nevařil, každopádně se ukázal a provozní mě hned prásknul, že jsem se po něm ptal a furt si jídlo fotím, tak jsme i krátce pohovořili.

Cafe Imperial

Do Prahy jsem si zajel na páteční koncert Ice Cube, vstupenka platila i na afterparty do klubu Lávka, kde nás to kolem třetí ráno přestalo bavit a vydali jsme se na cestu do dalšího klubu, takže již zcela za zenitem jsem v jednom holešovickém bytě uléhal na podlahu okolo šesté ráno. Ideální konstelace na to v 11 vyskočit, sednou na tramvaj a dopravit se k Bílé labuti odkud už je to do Café Imperial kousek.

Velikonocni menu

Uvnitř ještě pár hotelových hostů snídalo a já dostal stůl u okna v nekuřácké části, což mám rád. Kuchyně reflektovala, že křesťanská menšina slaví Velikonoce a v nabídce bylo Velikonoční menu. Můj žaludek ovšem v první řadě potřeboval silnou vývarovou pomoc a na jehněčí nebo kůzlečí se rozhodně necítil. Z tohoto menu jsem vyzkoušel aspoň teplý předkrm, protože o smržích každý básní a já je dosud neměl možnost ochutnat! U vedlejšího stolu zrovna něco upravoval pan provozní, tak jsem se osmělil optat, je-li česká kuchařká celebrita přítomna a bohužel jsem se dozvěděl, že není a asi proto, že jsem vypadal jako bych šel reklamovat otravu jídlem, jsem byl poněkud vystrašeně dotázan, jestli jsem mu něco potřeboval.

Francouzska cibulacka

Oběd jsem začal polévkou, protože polévka je grunt. V mém případě to byla Francouzská cibulačka (85 CZK), jednak jsem pořeboval ten vývar a druhák jsem ji chtěl srovnat s naší cibulačkou od Kastelána. No a od Kastelána byla lepší, řekl bych i mnohem lepší a to ani ne tak kvůli chuti, ale zejména proto, že šla sníst. Verze z Café Imperial je ta cibulačka, které se na hladinu dají bagety a zasype se sýrem. Jenže ten sýr se rozteče a takovej rozteklej sýr se hrozně rád natahuje. Zbytek byl super, tmavý a velmi silný vývar a spousta cibule, ale tu bagetu a sýr bych prostě raději separátně.

Krepelci prso s plnenymi smrzi

Naštěstí teplý předkrm všechno napravil. Přesně ten typ jídla, které bych si moc rád dal znovu a na tu chuť budu vzpomínat. Křepelčí prso s plněnými smrži (250 CZK). Smrž má úžasnou chuť, jakmile budu mít možnost, musím zase ochutnat. Křepelčí prso pečené s kůží a ta štáva, to bylo prostě světlo na konci tunelu pro mou, alkoholem zdecimovanou, mysl.

Teleci licka na cervenem vine

Chvíli po tom, co mi byla přinesena specialita šéfkuchaře – Telecí líčka na červeném víně s bramborovou kaší a restovanou zeleninou (310 CZK), se pan séfkuchař objevil na inspekci a s provozním se posadili k protějšímu stolu, takže jsem se lehce bavil tím jak pozoruje a komentuje některé nedostatky u personálu (”Ježiš jak to nese debil?! To je fakt v prdeli!”, přesně jako v TV). Jídlo samotné, to byly tři zásadní chuťové nálože, které dohromady překračují nadkritické množství – na vlákna se rozpadající maso, hlaďounká kaše a intenzivní omáčka. Restovaná mrkev a žampiony bez šance se prosadit, v podstatě to byla jen dekorace.

Mucenkovy sorbet

Jako dezert v úvahu připadal maximálně kopeček nějakého sorbetu, volba padla na mučenkový neboli maracujový (40 CZK) a byla to volba dobrá.

Následně jsem tedy přímo panu Pohlreichovi mohl vyjádřit poděkovaní za skvělé jídlo a zeptal jsem se ho jestli v Ano šéfe bude nějaký podnik z Brna a chystá-li se pokračování. První série je už natočená a jsou tam jen podniky dobře dosažitelné z Prahy aby to natáčení stíhal, takže Brno nic a o pokračování se právě jedná, pokud se domluví tak se začne natáčet na podzim.

Café Imperial si mou virtuální doporučující nálepku rozhodně zaslouží. Rád zajdu znovu, dám si třeba řízek a nepochybuju, že i tak “obyčejné” jídlo tam dokáží pozvednout do úplně jiné ligy!

Komentářů: 1

  1. Milan Borek 30.May, 2013

    Ochutnal jsem také u pana Pohlreicha několik jeho specialit vše výborné až na tu kaši ,nebyl z ní žadný požitek kaši ne , ale jinak super delikatesa. Děkuji



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek