• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Palačinky v Paříži – A la Bonne Crêpe

Rubrika Recenze, Ze světa. Thursday, 14. May, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Crêpe, paříž, restaurace
May 14

Francouzské palačinky crêpes, to byla pro nás v Paříži jasná gastronomická priorita a měli jsme štěstí na malý podnik, kde obsluhovala sympatická paní a kuchař a majitel v jedné osobě, s tím francouzským mixem laxnosti a “nejraději bych tu byl sám”, vařil přímo před hosty.

Crepe

Opět je to kousek od Boulevard St Germain, přesná adresa je Rue Grégoire de Tours 11. Paříž je obrovská, my se procházeli zejména kolem hotelu, jinak jsme se přepravovali metrem nebo na kole, takže proto je většina navštívených podniků kousek od sebe v jedné části města.

Našel jsem hezký video, ze kterého je dobře vidět atmosféra podniku, což je vedle bezchybných crêpes to hlavní co podnik má. Jinak je to malinká restaurace, spíš tedy bistro, s tradicí přes 60 let. Je tam maximálně deset namačkaných stolů a sortiment je rozdělen na palačinky sladké a slané, každá skupina zhruba o deseti variantách náplní. Ceny okolo 6 EUR, mají i výhodné obědové (pro mě spíš svačinové) menu a v neděli mají klidně zavřeno, což se nám vůbec nelíbilo. Naopak se nám libila přítomnost angličtiny na menu i u obsluhy.

Crepe

Jak už jsem psal, podnik má příjemnou atmosféru a bylo nám tam prostě dobře. Bylo zábavné sledovat kuchaře, když se mu palačinka nepovedla, tak s ní prostě fláknul do koše a šel se uklidnit někam dozadu, což obsluhující paní omluvila úsměvem a ujištěním, že napodruhé už se mu určitě povede. Nekouříme ani nepijeme kafe, takže nás nezasáhlo to vysedávání u stolečků na ulici, my si prostě tohle kavárenské posezení užili u crêpes se skleničkou vína a nejlepší pomerančovou limonádou – Orangina!

Crepe

Orangina

Mimochodem, když měli v neděli zavřeno, zašli jsme na palačinky do podniku ve stejné ulici a už to prostě nebylo ono. Vypadá to, že A la Bonne Crêpe bude náš výhradní distributor crêpes :-)

Komentářů: 1

  1. Gabra 19.September, 2010

    Díky Michalovi za skvělý tip na jedinečnou palačinkárnu, která i mě inspirovala k sepsání článku. Při poslední návštěvě palačinkárny právě přebíral vedení creperie nový majitel, zajímalo by mě tedy, zda funguje stále ve starých kolejích. Pokud jste někdo byl v palačinkárně v poslední době, budu ráda za Vaše dojmy. :)



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek