Mám rád filmy a proto rád pojedu do Karlových Varů na MFF a mám rád jídlo, takže rád pojedu do Prahy na PFF. Gastro akce roku vyžaduje teoretickou i praktickou přípravu s využitím nejmodernější techniky!
V první řadě je potřeba koupit si předem lístky, ať pak v dešti nestojíme frontu Nákup přes internet skrz Ticketpro je k ničemu, člověk si lístek může vyzvednout v Muzeu Karlova mostu nebo si ho po Praze za +200 CZK nechat doručit kurýrem. To tedy člověk nebydlící v Praze fakt využije! Řešení jako e-ticket nebo aspoň zaplacení přes net a vyzvednutí oproti kódu na prodejním místě, to je zatím těžké scifi. Musel jsem se teda vypravit do centra Brna, kde v DPL lístky od Ticketpro prodávají a dokonce šlo platit kartou. Sláva.
Další nutnost je nastudovat menu a doprovodný program festivalu. Ne všechny restaurace budou přítomny na všechny tři dny a taky nemám odhad jak to bude s cooking shows, předpokládám, že třeba na pátečního Pohlreicha bude mega narváno. Úplně nejlepší by bylo dávat oficiální videa na Youtube, což se snad povede, když je v akci mediálně namočen sám Google.
Při studování programu se výborně hodí reporty z minulého ročníku. Total coverage předvedl Cuketka, Jižní Svah to zkusil za minimální náklady a Julii se tam taky líbilo.
Jakou high tech výbavu si pořídit? Takže rozhodně beru deštník, rád bych ho nevyužil, ale až se na mě meteorologické štěstí vyzvrací, chci být krytej. Pochopitelně beru foťák, ale hlavně beru mobil, skrz který budu twitterovat (co je Twitter?) aktuální degustace a poznámky. Bylo by super, kdyby takhle dávalo echo víc lidí. Kdo tam budete a máte Twitter, tak dejte info, zaháknem following a jedeme
Tak a teď už jen malý seznam co bych určitě rád stihnul:
- Ambiente group – tradiční české omáčky
- Aromi – minule vládli
- Café Imperial – každý přece chce vědět jak to Pohlreich zmákne
- Kampa group – nějaké to moře
- King Solomon – Rachad included
- Mandarin Oriental – kde jinde já ochutnám kvalitní asii?
- Obecní dům – Jirkóóóó
- Alcron – letošní vítěz Mauerova výběru
- Rybí trh – Francouzská Bouillbaisse
- Vikárka – česká kuchyně se musí podporovat
- Cooking shows – bude-li video na youtube tak nejdu na nic, nebude-li tak podle aktuálního návalu
- Pivní degustace – to by mohlo být hodně zajímavé
- Pražské benátky – trocha romantiky pro dámu
- Nowaco a Häagen Dazs – ústřice a zmrzlina
- Nestlé Professional – trocha toho chřestu
Ostatní snad dle doporučení. Takže na viděnou na scuku!