• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Sushi v Brně – Sushi by Ristorante Rialto

Rubrika Recenze, Z domova. Friday, 15. May, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Brno, restaurace, sushi
May 15

Původně jsem si myslel, že květen bude ve znamení chřestu a medvědího česneku, jenže Brno bylo zasaženo invazí sushi a u toho je potřeba být! Stručně by se to dalo označit jako “haluz”, ale Brno má, zcela bez varování, od května hned tři podniky, kam lze zajít na sushi.

Rialto sushi bar

Na první ochutnávku jsme zašli do sushi baru, který je přidružen k restauraci Rialto a který si taky ukořistil symbolické prvenství, protože skutečně jako první zahájili běžný provoz. Koishi sushi naostro začali 16.5. a Momo sushi zatím má jen testovací provoz (vedle už asi půl roku fungujícího rozvozu) a začít by měli 20.5, zatím proběhlo pár zahřívacích kol.

Podnik je docela malý, asi jen šest stolů a pár míst u baru, je propojen s restaurací, takže asi není problém být případně usazen tam. Interiér je moc pěkný, sice poměrně tmavý, ale matně černé stoly a bar jsou dobře osvětlené. Vchod je přímo z docela rušné ulice a cítili jsme se tam trochu jako ve výloze. Nešikovně je i bar, kde kuchař sushi připravuje zády k hostům, což v tomto malém prostoru působí divně.

Rialto sushi bar

Jako aperitiv jsme si dali švestkové víno (40 CZK) a budeme si ho dávat častěji, bye bye portské a martini :-) No a pak, asi sushi absťák, jsme si nechali docela naložit. Nigiri s omeletou (50 CZK), s tuňákem (55 CZK) a s modrohlavem neboli butter fish (45 CZK). Maki jsme zkusili s krevetou (160 CZK), s nakládanou redkví (110 CZK) a měli akci – maki s chřestem (99 CZK). A aby náhodou nehrozilo, že bychom se nepřejedli, tak ještě kalifornské sushi caterpillar (190 CZK). Pili jsme lahvovou plzeň (35 CZK).

Na jídlo jsme trochu čekali, kuchař byl zavalen objednávkama z restaurace, zdá se, že sushi hodně lidí rádo vyzkouší. Čekání nám bylo zkráceno malým dárkem z kuchyně, plátkem tuňáka na kyselém zelí, který jsme rádi snědli.

Rialto sushi bar

Samotné sushi bych hodnotil spíše jako průměrné. Hodně nám chutnalo nigiri, zejména s omeletou, ale u maki jsme narazili na docela tuhou řasu a taky by bylo lepší upravit poměr “náplně” a rýže v neprospěch rýže. U caterpillar rolky bylo přezrálé avokádo, které jednak nevypadalo pěkně a taky moc nedrželo. Jinak ale rolka chutnala moc dobře.

Rialto sushi bar

Rialto sushi bar

Bohužel maki s chřestem nehutnalo skoro nijak. Byl to takový pokus, jenže chřest je příliš jemný v chuti rýže úplně zaniknul. Navíc jsem nepochopil ozdobení petrželovou natí. Tím se dostávám k poslednímu slabému bodu a to je servis. Sushi by si zasloužilo speciální nádobí, klasické kulaté talíře se mi k němu nehodí, stejně jako obloha ze salátu a mrkve.

Rialto sushi bar

Díky koexistenci s Rialtem je slušný výběr dezertů, takže Kika, o které se rozhodně nedá říct, že by po sushi vyloženě prahnula (však já ji naučím!), si jako sladkou satisfakci dala krémový čokoládový dortík (130 CZK), který byl prý naprosto dokonalý. Já si dal zmrzlinu ze zeleného čaje (90 CZK), která mě ale příliš nezaujala a příště bych zkusil mátový sorbet.

Rialto sushi bar

Rialto sushi bar

Krátce jsem pokecal s kuchařem, shodli jsme se, že chřest v sushi příliš neobstojí a že by to chtělo doladit rozložení za barem. Zajímalo mě jak je to s know-how, prvních deset dnů prý pomáhal s rozjezdem zkušený sushi kuchař z Prahy, za kterým teď bude zhruba každých 14 dnů dojíždět na konzultace. Je tedy chuť a potenciál na zlepšování se, my ocenili příjemnou obsluhu a nekuřácké prostředí. Navíc přidruženost k Rialtu by mohla zajistit dobrou perspektivu.

Rialto sushi bar

Komentářů: 1

  1. Sushi v Brně – Momo sushi | Michal Sänger foodblog 25.May, 2010

    [...] si přečetl o zkušebním provozu a aby toho nebylo málo, zároveň jsem zjistil, že se otevřou ještě dva další sushi [...]



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek