• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Pivní cesta kolem světa

Rubrika Recenze, Ze světa. Saturday, 15. August, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Brusel, pivo
Aug 15

Belgické pivo prý chutná jako by ho už někdo pil a proto jsme se v Bruselu vypravili do podniku, který je v Guinessově knize rekorů zapsán jako hospoda, která nabízí největší spektrum piva na světě. Mají jich přes 2000 a my si zkusili dát po jednom pivu z každého kontinentu.


Delirium Cafe

Podnik se jmenuje Delirium café a já myslím, že to druhé slovo je v názvu naprosto zbytečně. Je to hned za rohem od Chez Leon, odkud jsme se vypotáceli těžce přejezeni a plánovaný pivní digestiv nám začínal dělat vrásky na čele.

Delirium Cafe

Delirium café má dvě docela velká patra, v přízemním mají jako ratitu přes dvacet čapovaných piv, ale my šli po schodech dolů (mám pocit, že nad schody byla cedulka “Hell”), kde je bar a za ním prosklená stěna – náhled do chladírny/skladu s pivem připraveným k okamžité spotřebě.

Beer list in Delirium Cafe

Vyžádali jsme si nápojový lístek formátu telefonního seznamu našeho hlavního města. Skoro polovina patří belgickým pivům, zbytek světa je seskupen podle států. Většinou jde o třetinky v cenách od 3 do 5 EUR, ale najdou se i kuriozity za ceny přes 10 EUR. Česká republika byla zastoupena klasickým Pilsner Urquell i Budvarem, ale překvapilo nás že mají i značky jako Krušovice, Březňák nebo Želiv.

Australia and Canada beer

My odstartovali australským ležákem a kanadským brusinkovým pivem. Obsluha zaplula do skladu a podle rychlosti návratu usuzuju, že je tam dost zima a rozhodně nepoužívají sekvenční vyhledávání. Z pozorování ostatních objednávek jsem si všiml, že k docela velkému počtu značek mají i originální sklenice a jako další skvělé plus musím zmínit, že se jedná o nekuřácký podnik!

We took too much... too much men!

V dalším kole jsme si objednali exempláře z Brazílie a Vietnamu a bylo jasné, že pivo z afriky už si dám jen já a z evropy raději nebudeme pít nic protože hrozilo, že osazenstvo na baru seznámíme s tím co jsme si dali u Leona na jídlo!

I přes to že je tento podnik skoro v každém turistickém průvodci, nepůsobil na nás jako nějaká turistická past a každému, kdo se dokáže odpoutat od “notyvole třetinka za kilo? Tak to nedám!” bych návštěvu doporučil.

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek