Naše nejoblíbenější brněnská gastroakce měla další díl a tentokrát to bylo s podzimní inspirací. Dýně, houby, kančí maso a gratinované lesní ovoce. Ani nevím jak znovu a znovu psát o akci, která je tak monotóně super?!
Opět ve dvou termínech pro zhruba deset zájemců přichystal Michal Göth v restauraci U Kastelána školu vaření. Cena i formát stále stejný – pětichodové menu včetně vína za 2500 CZK, nástup v neděli v 10 dopoledne, návrat domů zhruba v 8 večer ve stavu naprosté blaženosti.
Jaké bylo menu?
- Taštičky z listového těsta plněné uzeným lososem s pažitkovou smetanou
- Dýňová polévka se zázvorem, pomerančovou šťávou a pečenými semínky
- Filet z candáta pečený na másle s gulášem z hub
- Kýta z divočáka na octu s brusinkami se špekovým knedlíkem
- Gratinované lesní ovoce s pěnou z mascarpone s vanilkovou zmrzlinou
Jako bonus jsme si ještě vyzkoušeli výrobu těstovin, které si někteří prosadili pro své hosty místo divočáka. K taštičkám s uzeným lososem jsme si ještě zaimprovizovali a udělali skvělý lososový quiche, protože nebylo dost listového těsta.
Polévku si brzo uděláme doma, máme totiž kvalitní zdroj Ryba s houbovým gulášem by mohla být zajímavé překvapení pro konzervativní rodiče, které ovšem spolehlivě položí na lopatky zvěřina s krásným knedlíkem, který jsme se naučili dělat v potravinářské fólii. Na dezertu je hodně šlehání, které je nejlépe předat stroji a pak už je to pohodička s jasným pozitivním výsledkem.
Vedle skvělého jídla a vína je na této akci hlavně bezva, že tam je člověk s lidma, které jídlo baví a během pauzy si pokecáme o zážitcích z cest a pochopitelně si taky zanadáváme na mizernou místní úroveň zboží a služeb. Mimochodem na obzoru je prý zajímavá novinka, U Kastelána by se mělo dát koupit pár esenciálních polotovarů, bez kterých domácí kuchyně často nemá šanci uspět – vývary, fondy, demi-glace atd.
Škola vaření U Kastelána se nám s Kristýnou prostě nehorázně líbí a k maximálnímu štěstí chybí jen to, že není v sobotu ale v neděli a tím pádem jsme počátku pracovního týdne předhozeni značně zmordovaní
[...] to další recept z nedávného vaření U Kastelána, který jsme si díky kvalitnímu zdroji hlavní suroviny vyzkoušeli už i [...]