• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Cukrárna Saint Tropez, Praha

Rubrika Recenze, Z domova. Wednesday, 12. May, 2010 publikoval Michal Sänger Tags: Cukrárna, Praha
May 12

Květinu jako vhodnou pozornost k svátku matek teď devalvuje předvolební kampaň. Rozhodl jsem se tedy matičku i babičku odměnit za nemalou část mého genomu sacharidovou formou.

Cukrarna Saint Tropez

Jestli se obecně fňuká nad úrovní českých restaurací, tak při hodnocení českých cukráren by se člověk měl rovnou bičovat ostnatým drátem, aby dostatečně zdůraznil bolest, kterou zažívá. Třeba v Brně bych byl schopen doporučit aspoň pět restaurací, kde návštěva bude neošizeným zážitkem, ale cukrárnu tady neznám ani jednu. Jestli se u restaurací negativně hodnotí nadužívání konveniencí a všelijaký švindlování, tak u cukrařiny je švindl rovnou vyučován jako poznaná nutnost.

Místo šlehačky ztužený rostlinný olej – je to levný a mnohem líp to drží. Místo čokolády cukrářská kakaová poleva (CKP) – kakaový prášek 10%, kakaové máslo 0% a podle potřeby se klidně ještě naředí pokrmovým tukem. No a jaký je aktuálně vyučovaný recept na žloutkový krém? “Vanilkový puding připravíme dle návodu na obalu”. Jinak to ale ani nejde, když si dav chce pošmáknout na větrníku obouručáku za 15 CZK.

A protože bych k svátku matek nedal ohořelou umělohmotnou kytku, tak jsem potřeboval cukrárnu, která se prezentuje kvalitou a nikoliv kvantitou. V Brně tedy nevím o žádné, ale v Praze z doslechu důvěru v jeden podnik mám. Venku zrovna probíhala estráda jménem Million Marihuana March, před kterou jsme uhnuli do útrob Lucerny hledat Cukrárnu Saint Tropez.

Cukrarna Saint Tropez

Slyšel jsem, že výrobna je od cukrárny oddělena skleněnou stěnou, ale ve skutečnosti je to ještě lepší, protože výrobna je přímo ve výloze, takže je cukrářům možno koukat rovnou pod ruce. Pokud by ovšem o víkendu nepracovali jen dopoledne :-( Interiér je krásný a snad se trefím, když řeknu že je vyveden v čokoládové a pistáciové. Hned po vstupu se oči automaticky nasměrují na velký pult se sladkým sortimentem, skoro by i člověk přehlédl menší pult s pečivem.

Cheescake - Cukrarna Saint Tropez

Ochutnali jsme Cheesecake (85 CZK) a Fleur de Provance (85 CZK) a řeknu rovnou, že by mi nevadilo, kdyby ty zákusky dělali menší. To je ovšem taky jediná výhrada, kterou mám, protože jinak to byla perfektní práce. Piškot krásně měkký, krém lehký a cheesecake naopak hodně hutný. Uvnitř je navíc překvapení, jinak by se třeba ten cheesecake snad ani nedal sníst. Myslel jsem si, že ochutnáme víc, ale nakonec každého uzemnil první vzorek.

Fleur de Provance - Cukrarna Saint Tropez

Jsem rád, že Saint Tropez moje očekávání nezklamalo a rád zajdu znova vyzkoušet třeba taky slanou část a pečivo. V komentářích budu rád za informace o dalších cukrárnách, kde je čokoláda čokoládou, marcipán marcipánem a vanilka vanilkou. Jen pochybuju, že jich bude víc jak deset.

Komentářů: 14

  1. ufa 12.May, 2010

    Kdysi dělal Apetit test cukráren. Mě mile překvapilo, že se tam objevila i cukrárna v České Lípě, která je nedaleko mého domova. Čekala jsem, že se mezi prvními deseti objeví jen podniky z velkých měst. Nikdy jsem v ní ještě nebyla, a tak jsem se tam po doporučení v Apetitu vydala. A čekalo mě milé překvapení. Sice menší, ale suprová cukrárna,se skvělou zmrzlinou, a domácími dortíky. Nejvíce mě upoutaly obří větrníky. Jeden stojí 35kč, ale o to vůbec nejde, protože jak ho jednou ochutnáte, už nikdy nechcete jiný. Je plněný 3 druhy krému, karamelovým, vanilkovým, a ušlehanou živočišnou šlehačkou, navíc je pečou každý den čerstvé, takže se vám nestane, že si koupíte větrník a doma zjistíte, že je tvrdý, a hnusný. Asi se vy osobně do Lípy nevydáte, ale kdyby jste jeli kolem určitě se tam zastavte…:-)

  2. Michal Sänger 12.May, 2010

    A kde přesně se ten podnik dá najít?

  3. Lucie 12.May, 2010

    Ja bych jeste doporucila cukrarnu-kavarnu-pekarnu v Praze na Jiraku… Nenasla jsem, ze by meli nejake stranky, ale tady je recenze -http://czechoutchannel.blogspot.com/2009/10/milleme-boulangerie-patisserie-cafe.html…
    Casto si davam pain au chocolat, maji vyborne quiche i dorty..
    Lucie

  4. Lucie 12.May, 2010

    jejda! Zapomnela jsem na Au Gourmand…

  5. petr 17.May, 2010

    V cukrárnopekárně na Jiřáku jsem byl jednou. Paní mi zabalila gumovou rukavicí chleba hezky do papírového sáčku. Potom tou samou rukavicí hrábla pro drobné do pokladny – tak jsem tam ten chleba nechal.

  6. Martina 18.May, 2010

    Michale, nezkoušel jste cukrárnu v Brně na Minské, u zastávky Králova? Mně tam vždy zákusky chutnaly zejména kvůli “nesprejové” šlehačce, ale je pravda, že další chuťové nuance jsou nad mé rozlišovací schopnosti…

  7. Michal Sänger 18.May, 2010

    Martina – rád vyzkouším, minimálně poctivá šlehačka by mohla být velké plus.

  8. ufa 26.May, 2010

    Cukrárna Split se nachází přímo na náměstí v České Lípě…:-) až pojedete kolem, určo se stavte minimálně ochutnat ty větrníky…:-)

  9. nielka 27.May, 2010

    Dva zaručené tipy – Cukrářství U Rudolfa v Hradci Králové (http://www.dezerty.cz/cukrarna/), naprosto luxusní zákusky (doporučuju vyzkoušet buď tiramisu nebo jakoukoliv ovocnou charlotte) i pralinky vlastní výroby, a druhý tip je cukrárna/kavárna/pralinkárna Chocco Caffé na náměstí v Litomyšli… ani tady nejde s dortíkem šlápnout vedle ;)

  10. Martinka 10.June, 2010

    v cukrárně St.Tropez jsem byla. je to tam báječný, ale ještě lepší je nabídka laskomin, kterou mají :)
    dorty a zákusky se rozplývají na jazyku, čokoláda té nejvyšší kvality. navíc tam nyní začali nabízet i mlíčko pro miminka! je to skutečně “sladký zážitek”! :)

  11. Aranel 21.June, 2010

    Tip ode mě na cukrárnu s pravou šlehačkou a dobrou zmrzlinou je sobotecká cukrárna Stáza, v Sobotce na náměstí. Myslím, že žádný cyklista-výletník po Českém ráji ji nemine bez zastavení.

  12. Ludka 16.March, 2013

    Zkuste take cukrarnu Kolbaba v Brne na Kounicove. Maji vlastni velmi zajimavou nabidku zakusku.

  13. Zuzka P. 24.April, 2013

    Osobně jsem si doslova zamilovala na Smíchovnské nádraží cukrárnu Hájek & Hájková. Ty jejich dezerty, cheesecakes a záviny, to je prostě lahoda. Navíc jsou jen v Praze na 4 místech . http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/cukrarny/

  14. frankie 16.August, 2013

    Cukrarna pri Jihomestskem pivovaru, stejne provedeni a vybrane ingredience jako v tropez, jen za jine ceny a utulnejsi prostor.



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek