• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Can Paixano – můj bufáč v Barceloně

Rubrika Ze světa. Wednesday, 20. June, 2012 publikoval Michal Sänger Tags: Barcelona, spain
Jun 20

Snažit se racionálně vysvětlit zamilovanost je nesmysl. Chápu že někdo nepochopí co na tom pajzlu vidím a určitě nebudu nikoho přesvědčovat, že tam musí zajít jinak výlet do Barcelony neměl smysl. Já tam ale byl zatím pokaždé, když jsem se v Barceloně ocitl a neplánuju na tom nic měnit.

Can paixano, Barcelona

Can Paixano objevil v mládí Cuketka a lze tak vystopovat, že se tam během těch let v podstatě nic nezměnilo. Před měsícem jsem byl zase v Barceloně a na první jídlo a drink jsem zamířil právě tam. Konkrétně to bylo zhruba tak, že jsme v 17:00 přistáli, pak půlhoďka transfer z letiště, rychle za sexy paní domácí se v centru ubytovat (první zkušenost s AirBnB a už nikdy jinak!) a okolo 19:00 si už polejváme ruce růžovou cavou, protože to do těch nepraktických mělkých skleniček furt nalejvají až po obroubek!

Cava rosat

Interiér je jak menší stodola, ve vratech stojí ochranka hlídající aby se na ulici nedělal bordel, odpadky na podlaze, maso zavěšené u stropu, nabídka pouze katalánsky a klidně trvá 15 minut než se člověk vůbec probojuje k baru a odkývne první dávku šumivého vína. Nepoučený turista asi okamžitě prchne a raději se nechá ulovit od naháněčů do restaurací na nedaleké promenádě k pláži.

Can paixano, Barcelona

Poučený turista a mnoho místních však ví, že se vyplatí centimetr po centimetru postupovat k baru a za jedno euro si dát skleničku sociálního lubrikantu. Dřív jsem tam pil růžovou cavu, letos už mi přišla děsně sladká a tak jsem to otočil na bílou. Po první skleničce a vychytání rytmu davu už není problém optat se okolních mačkajících se na “do you speak english?” a po úspěšné kontaktáži si nechat poradit co k jídlu. S lidma za barem se domlouvá blbě, anglicky moc neumí a pokud jo, tak stejně v tom kraválu prd slyší. Ukazování funguje leda tak na nakrájenou sušenou šunku (katalánsky Pernil) vystavenou na malých talířcích v prosklené vitríně tvořící bar. Hlavní nabídka je v katalánštině a fakt se vyplatí navázat kontakt s někým, kdo se vyzná a hlavně je schopen zařídit objednávku.

Při předchozí návštěvě jsem tam ochutnal sendvič s sušenou šunkou a grilovanou paprikou, blbě jsem si myslel že to bude Hamburguesa za 3.15 EUR. To byl klasickej a trochu nudnej burger. Lepší volba byl sendvič “Jamon y camembert” za 2.70 EUR, tedy sušená šunka a lepší hermelín :-)

Úplně nejlepší byla ovšem tradiční vepřová klobása Botifarra v rohlíku, stála jen 2.10 EUR, ale jsem ochoten uznat, že na mém nadšeném hodnocení se mohlo projevit množství vypité cavy.

Kromě nekuřáckého prostředí mě příjemně překvapil důraz na sociální sítě. Přes 1000 checkins na Foursquare a když je na Twitteru pochválíte, tak ofiko účet záhy hodí retweet! Něco takového v čechách dokázal asi jen Matesola v Como blahé paměti.

Komentářů: 1

  1. Petr 20.June, 2012

    Jenom bych doplnil, že nekuřácké prostředí je teď ve Španělsku prakticky všude (kvůli zákonům).



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek