Levným myslím teplé jídlo okolo deseti liber a centrem myslím Soho. Při těhle podmínkách se lze najíst u číňanů, kteří v Soho mají čínskou čtvrť, teda spíš podčtvrť. V Brně bych si teda “u číňana” nedal nic, jenže to se vůbec nedá srovnávat. Skoro bych řekl, že je to jak s politikama, země má prostě takové čínské restaurace jaké si zaslouží.
Čínská čtvrť v Soho je dost malá, stačí se jen projít okolo Gerrard street, která zrovna byla celá olampionovaná. Všude je spousta restaurací a bister, kde jde z nabídky pochopit jen cena.
My jsme si našli podnik s nabídkou “All you can eat” za asi 8 GBP. Princip je jednoduchý, člověk si sedne ke stolu, objedná si pití a pro jídlo si chodí sám k pultu, kde si podle vlastní chuti nabere. Na výběr bylo ze spousty zeleniny, salátů, několika druhů nudlí a rýže. Pak pochopitelně maso, konkrétně kuřecí na několik způsobů a krevety smažené v těstíčku.
K pití jsme si dali čaj a byl to asi nejlepší čaj co jsme v Londýně pili. Jídlo nemá smysl popisovat, bylo to dobré a zhruba tak z 50% jsem věděl co jím S neloupanýma krevetama jsem si jako obvykle akorát tak ušpinil ruce a nejvíc mi chutnalo kuře ve sladkokysele omáčce. Ještě bych poznamenal, že jestli někomu přijde těžké jíst s hůlkama, tak jíst s hladkýma umělohmotnýma hůlkama je jěště horší. Potupně jsem několikrát musel použít vidličku!
Priste si dejte Dim Sum! Je to souhrny nazev pro to ruzne druhy jednohubkoveho jidla, ktere se vetsinou vari v pare a jsou moc dobre. Nejcasteji jde o ruzne knedlicky a tasticky se skvelou naplni.