• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Sushi v Brně – Sushi Point

Rubrika Recenze, Z domova. Sunday, 25. October, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Brno, restaurace, sushi
Oct 25

Brno zažívá sushi boom. Nákupní centrum Olympia otevřelo novou část a co byste řekl pane doktore? Má ho tam!

Sushi point

Pokud správně počítám, tak řetězec Sushi Point v Olympii otevřel svou pátou provozovnu. Samotnou otvíračku jsme si při pohledu na dav valící se směr Modřice rádi nechali ujít, ale o týden později už jsme vyrazili otestovat. U vchodu postávala slečna rozdávající úsměv a voucher na 30%, takže jsme vešli v dobré náladě. Interiér je docela tmavý, ale stoly jsou dobře osvětlené. Asi třetina podniku je kuřácká a bohužel od nekuřácké části je oddělena jen opticky. Obecně považuju za jasný důkaz mozkové disfunkce u managementu nákupních center toleranci ke kavárnám a restauracím, které povolují kouřit. Absolutní prvenství si drží Vaňkovka se svou otevřenou kavárnou/kuřárnou naproti Karlově pekárně.

Hned po usazení přišlo příjemné překvapení – malé vlhké nahřáté ručníky na ruce. Na ochutnání jsme dostali pár oliv a kousek pečeného lososa s teriyaki omáčkou. Docela dlouho jsme si nemohli z menu vybrat, je totiž obsáhlé až to pěkné není a jako u všech podniků s rozsáhlým jídelním lístkem vzbuzuje pochybnosti o čerstvosti a pečlivosti přípravy. Naštěstí má snad každá položka fotku, což výběr docela usnadní. Zvoli jsme si základní maki s tuňákem (170 CZK) a větší maki s lososem a avokádem (250 CZK) k pití nealko Radegast (třetinka 40 CZK).

Při objednávce přišel první menší problém s obsluhou, kterých bohužel později bylo víc. Rozhodovali jsme mezi maki s lososem a avokádem a maki se zeleninou. Dostalo se nám následujícího taktního rozřešení: “hm no s lososem je to lepší, tamto je jen zelenina a to by vám asi nic neřeklo”. Předvedl jsem decentní WTF xicht, ale nakonec proč ne, souhlasili jsme s lososem, když je tedy ta zelenina tak fádní. Trochu víc jsme ale začali koukat po personálu a všimli si jak jsou to všichno kluci bez úsměvu, kteří se vzhledem a chováním hodí spíš za bar ve fitku.

Sushi

Bez většího čekání jsme dostali na stůl naši objednávku ve stylové kulaté lakované misce. Nepochopil jsem přítomnost mochyně a dvou plátků citrónu plného pecek. Co se špatného sushi týče, jsem zatím schopen poznat jen nedovařenou rýži a tuhou řasu a to rozhodně nebyl případ našeho jídla, takže jsme si řekli znovu o menu s náladou zkusili dezert.

Volba padla na zmrzlinu ze zeleného čaje (95 CZK) a japonské mangové košíčky (120 CZK), což se zase neobešlo bez vysíracího “hm, kokosový jsou lepší”. Jednak jsme neprojevili náznak potřeby poradit a druhák by nás spíš zajímalo proč nabízí něco co pak musí obsluha rozmlouvat.

Green tea ice cream

Prezentace zmrzliny byla docela rustikální a opět s připomínkou, že letos se mochyně urodilo fakt hodně. Chuť čaje byla poněkud nevýrazná a porce to byla spíš pro dva.

Mango kosicky

Teplé mangové košíčky (mochyně přítomna!) v banánovém listu byly super a asi jako jediné z toho co jsme ochutnali stojí za vyzkoušení.

Závěr návštěvy byl bohužel poněkud nepříjemný. Kuřácká část se docela rozjela, neoznačené a tmavé toalety nekorespondují s zamýšlenou úrovní podniku a největší trapas předvedla obsluha, když nám přinesla účet s ujištěním, že předložená sleva 30% byla započítaná. Nebyla a při reklamaci na baru u pokladny proběhl pokus o aplikaci “mrtvého brouka”. Nazaťukat frajírkovi na rameno, tak tam asi čekáme do zavíračky, kdy nám řeknou, že zločin je již promlčen.

Kvůli sushi do Olympie nemá smysl jezdit. Cenově mnohem lépe vyjde Momo a kvalitativně stále vede Koishi. Pokud sushi v nákupním centru, tak raději podnik s jezdícím pásem a “all you can eat” nabídkou. V Praze ho už mají, takže v Brně ho můžeme čekat tak do tří let?

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek