• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Svatomartinské menu – Rialto

Rubrika Recenze, Z domova. Saturday, 14. November, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Brno, restaurace, svatomartinské menu
Nov 14

Naše poslední zastávka v letošním svatomartinském testu a zároveň první návštěva v podniku, který patří do brněnského top 5. Čekaly nás čtyři chody v poněkud výstředním stylu, ale rozhodlo to, že ke každému chodu je i víno.

Rialto

V době, kdy jsem na koleji čtvrteční večeře (před pátečním odjezdem k rodičům pro zásoby) pravidelně řešil rýží s taveným sýrem, se mi kamarádka francouzštinářka pochlubila, že má super brigádu – překlad menu v nejdražší brněnské restauraci a ať se radši ani neptám, kolik tam stojí polévka. Nevím jestli mi tím implantovala nějaký blok, ale je fakt, že až teď jsme do Rialta zašli a to vlastně jen díky tomu, že jsme nesehnali rezervaci do Borgo Agnese (protože jim celý den nefungoval telefon), kde nás jejich svatomartinské menu lákalo trochu víc.

Rialto má poněkud divně řešenou dispozici interiéru, což asi vzniklo postupným rozšiřováním. Vchod je ze dvora, odkud je možno nahlédnout do kuchyně v suterénu, vstupní dveře vedou jen do chodby a do samotné restaurace se musí ještě po schodech nahoru. Obsluha se s talíři teda slušně nacestuje. Byli jsme usazeni v hlavní místnosti (další místa jsou ještě na zastřešené terase), kde krb a dřevěný strop téměř vytváří atmosféru útulné horské chaty.

Fazolova pomazanka

Náš cíl bylo čtyřchodové menu doplněné svatomartinským vínem (890 CZK), takže jsme si už jen řekli o vodu a přišlo první příjemné překvapení, nebyl problém s džbánkem vodovody, dokonce vytuněného plátkem citrónu. Dostali jsme ochutnat jemnou fazolovou pomazánku a první svatomartinské víno jako aperitiv (Svatovavřinec rosé, Mádl). Kdyby četli můj blog, věděli by, že na čekačku u nás nejlépe zabodují sádlem, solí a chlebem :-)

Zverinova pastika s husimi jatry na zele z ledoveho vina

Studený předkrm, zvěřinová paštika s husími játry na želé z ledového vína, nás příliš nezaujal servisem, ale chuťově byl naštěstí bez výhrad. Želé z ledového vína se k paštice hodilo skvěle, jen ten talíř a aranž bych ocenil dotaženější. K pití jsme dostali Müller Thurgau od Libora Veverky, tedy svatomartinské, které nám letos chutnalo nejvíc.

Raviolli plnene kachnimi prsicky

Polévka součást menu nebyla a teplý předkrm byly domácí raviolli plněné kachními prsíčky na silné omáčce s lanýžovým máslem. Lanýžové máslo nebo lanýžový olej je surovina docela riziková a je potřeba doufat v úroveň restaurace, že nemá potřebu hosty ošulit nějakým 2,4-dithiapentanem. Vzhledem k tomu, že nás lanýžová deflorace teprve čeká, tak ani nevíme jaký byl lanýžový projev v omáčce, ale stejně jako těstoviny chutnala parádně.

Husi rolada na bilem zeli s chlupatymi knedlicky

Husí roláda na bílém zelí s hroznovým vínem podávaná s chlupatými knedlíčky byla super alternativa k klasické kachní čtvrtce nebo stehnu. Maso jde líp ochutit a taky se to pohodlněji jí. Doufam že Google nabídne tento článek, až za rok bude někdo hledat oživení svatomartinské klasiky!

Cisarsky trhanec

Dezert byl podáván v téměř nezkonzumovatelném množství. Šlo o císařský trhanec s oříšky, mandlemi a jablečným pyré s brusinkami. Trochu neesteický moučník byl zastíněn parádním digestivem – domácí ořechovkou z Vinařství Veverka.

Domaci orechovka

Naše první návštěva v Rialtu dopadla dobře a velkou zásluhu na tom má bezchybná obsluha. Jídlu nešlo téměř nic vytknout, ale na druhou stranu se u žádného chodu nedostavilo totální nadšení zanechávající věčnou vzpomínku o kterou se v předchozích dvou případech postarala “obyčejná” polévka.

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek