• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Velvet menu v Zemanově kavárně

Rubrika Recenze, Z domova. Friday, 20. November, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Brno, restaurace, Zemanova kavárna
Nov 20

Zašli jsme na další menu věnované státnímu svátku, nyní při příležitosti 17. listopadu, kdy se slaví Den boje za svobodu a demokracii. Byli jsme zvědaví, zda-li se podaří zopakovat úspěch z 28. října.

17.11. menu

Udělat ke státnímu svátku speciální menu zaměřené na českou kuchyni je super nápad a Den české státnosti v Zemanově kavárně se povedl. Jenže uspět jednou je určitě fajn, ale to co je skutečně důležité, je neklesající úroveň kvality a to se při naší druhé návštěvě nepovedlo.

17.11. menu

Menu vypadalo sympaticky, jídel bylo sice méně, ale ceny opět pod 100 CZK a podnik z větší části zaplněn. Vzhledem k tomu jak je kavárna velká, by si personál zasloužil posilu nebo možná jen lepší organizaci práce, protože když slečna co vezme objednávku na malé pivo ho pak jde i natočit, tak se nelze divit dlouhému čekání všech ostatních.

Ani jsme netušili jaké štěstí jsme měli, když jsme si objednali jídlo. K vedlejšímu stolu si asi za patnáct minut sedla rodinka, která měla rezervaci a dozvěděli se, že z menu už je jen polévka a jedno hlavní jídlo (nebyla ještě ani jedna hodina). Drsná chyba si vyžádala drsné prudy směrem k obsluze a stejně drsný byl i závěr – místo svátečního oběda v restauraci raději zajdou někam na pizzu.

Uzeny bok s krenem

Nám tedy bylo přáno najíst se podle plánu a studený předkrm v lidovém stylu – uzený bok s křenem a domácím chbelem (45 CZK) – byl OK a dalo by se říct, že i pobavil svou obyčejností.

Terinka z uzeneho lososa s pecenou cervenou repou

Terinka z uzeného lososa s pečenou červenou řepou (55 CZK) zněla lákavě, bohužel byla uvnitř značně namrzlá a to ať si každý zkusí jak chutná ledová brambora. Pečená červená řepa to naštěstí trochu podržela, ale jinak byl tento chod zklamání.

Kachni polevka s orechovymi knedlicky

Úlet dne byla polévka. Mělo jít o kachní polévku s ořechovými knedlíčky (40 CZK), ale my ji přejmenovali na polévku svíčkovou. Netuším jestli to byl záměr nebo se to nějak zvrhlo, ale zejména v chuti to byla jasná svíčková. Dostat talíř plný svíčkové je vlastně docela příjemný zážitek, ale příště bych raději zase nejakou klasiku :-)

Svickova Wellington s gratinovanymi bramborami

Svíčková Wellington (95 CZK) do konceptu české kuchyně asi moc nepasuje, ale těšil jsem se na ni, protože to je populární jídlo v Hell’s kitchen. Obávám se, že předložit Gordonovi tento exemplář, tak nic neřekne a rovnou vykadí atomovku, protože to byla veliká hrůza. Připálená štáva, rozmočené těsto, absence sušené šunky, neidentifikovatelné bylinky i houby a maso udělané durch.

spanelsky ptacek se stouchanymi bramborami

Nechápu jak kuchyně může vydat tak hrozný wellington a tak dobrého španělského ptáčka (79 CZK). Asi se vyplatilo volit českou klasiku (byl ještě králík na smetaně s karlovarským knedlíkem) než západní kuriozitu.

Na dezert už jsme chuť neměli. Bilance svátečních menu v Zemanově kavárně je teď 1:1 a uvidíme jak dopadne další kolo. Zatím ještě máme chuť zajít a zjistit jestli se kuchaři podaří zopakovat úspěch z prvního kola.

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek