• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Přípravy na Prague Food Festival 2010

Rubrika Z domova. Thursday, 27. May, 2010 publikoval Michal Sänger Tags: PFF, Praha
May 27

Nemám rád Maurerův výběr Grand restaurant, ale moc se těším na Prague Food Festival. Souhrn poznatků z loňska a krátký seznam toho co bychom s Kikou rádi ochutnali.

PFF 2010 ticket

Jen co v sobotu ráno odvolíme v rodném městě pravou rukou, vyrazíme do Prahy k hradu oslavit v uvolněném buržoazním stylu nástup levice. Před rokem jsme to vzali docela ze široka, letos si dáme jen sobotu. Počasí asi zase nebude žádná sláva, no horší jak posledně to být nemůže.

Dobré a špatné zkušenosti z loňska? Nejhorší bylo pochopitelně to počasí, deštník si tedy raději bereme. Dle očekávání byl asi na všechny cooking shows strašný nával, ale zklamalo mě, že nikde na webu není schopný video záznam. Poslední zklamání se týkalo vína. Skleničky byly na zálohu dvou grandů (asi), místo kterých pak vraceli peníze, nosit skleničku s sebou bylo nepraktické, protože většina jídla se kvůli dešti musela jíst na stojáka a pak taky samotné ochutnávky vína nebyly nic levného (tři grandy jen to fikne).

Naopak pozitivní překvapení byla degustace piva od Prazdroje. Ta letos bohužel v doprovodném programu není a nevím jestli Mistrovství ČR v točení a servírování Stella Artois bude dostatečná náhrada. Nowaco naštěstí chybět nebude, takže zase je šance ochutnat ústřice za bezkonkurenční cenu 25 CZK za kus. Na pití si asi zase budeme dávat Mattoni za 1G.

Prošel jsem anoncované menu, které budeme mít v sobotu šanci ochutnat a rozhodně bych rád zvládnul následující:

  • Buddha-Bar – Hovězí wok s thajskou bazalkou
  • Café Imperial – Pusinky s lesním ovocem a vanilkovou pěnou
  • Como – Bazalková pana cota s marinovanými jahodami
  • Hergetova Cihelna – Cihelna burger s kachními foie gras, domácími hranolky a lanýžovou majonézou
  • Corinthia, Rickshaw – Polévka Tom Yam se zeleninou a mořskými plody
  • La Finestra – komplet menu
  • Mandarin Oriental, Essensia – Hovězí líčka glazírovaná v pepřové omáčce s restovanou zeleninou a dušenou rýží nebo Králík v dijonské omáčce s bílým a zeleným chřestem
  • Radisson Blu, Alcron – Humří bisque, krémová polévka z Atlantického humra. Vanilková kaše s jasmínovou rýží a višněmi

Stručně řečeno se chci podívat jaká bude thai cuisine, protože naše postižení z výletu přetrvává a v Brně jsme si moc nepochutnali. Dál se chceme zaměřit na dezerty jelikož Kika je v nich čím dál lepší a dost často je vidět, že spoustě restaurací schopný cukrář chybí. Pokud to správně chápu, tak kompletní menu by mělo být u jednotlivých restaurací za 10 grandů a v tom případě chci zkusit La Finestra. Další hvězdy pražského gastronebe jsou Jiří Štift a Roman Paulus, byla by určitě škoda od nich něco neochutnat.

Plánovat všechno nemá smysl, určitě bude super se náhodně motat od stánku ke stánku a rozhodovat se až na místě. No a úplně nejlepší bude ochutnávání na základě osobního doporučení. Šárko, Martine, Julie, Lucie, Honzo…?!

Komentářů: 3

  1. Michala 27.May, 2010

    Byla jsem upozorněna, že Como přidalo tuhle položku:
    Pomalu pečený jehněčí předeček s bramborovou tortillou a majoránkovou šťávou
    Na PFF se kvůli učení nedostanu, tak to musím aspoň podsunout zde, protože už jen slovo “předeček” má zvuk:))

  2. J.Č. / Jižní svah 27.May, 2010

    Tak já zkusím dát vědět, jestli je něco co fakt nevynechat a bude i v sobotu. Už mám lístky na pátek a tentokrát dám taky jen jeden den :) Počasí v Praze je takové dost… aprílové. Ale snad to vyjde :o ) Loňská varianta “pod vodou v úzkém prostoru” to bylo trošku na prdlačku. Ale své kouzlo to mělo, třeba dramatická obloha, létající slunečníky a tak :o ) (viz i fotky: http://www.jizni-svah.cz/2009/05/prague-food-festival-pod-vodou.html)

  3. Lucie 28.May, 2010

    My byli s drahym dnes a byli jsem nadmiru spokojeni…
    Ochutnali jsme:
    Tom Yam – drahy si pochvaloval, ja nejsem na ostra jidla, takze jsem mela jen lzicku a zdala se mi dobra
    Tartar z lososa s fenyklem a jeste necim – vyborne
    Rajska polevka s penou z mozzarely – mmmmmmmnam
    Chrestove rizoto – nami nam
    Grilovany nizky rostenec s bylinkovym maslem a bramborovymi chipsy
    Pecene hovezi s krenovou omackou a bramborovymi chipsy – oboje z Ambiente, naprosto luxusni maso, mekke (tusim 60 dni ulezele) – velmi doporucuji, samotnou me prekvapilo, ze vic mi chutnalo to pecene s krenovou omackou (kterou jsem myslela, ze nejim)
    Burger s fois gras – vyborny, stavnaty a navic vypadal krasne, akorat hranolky a cibulovy krouzek moc mastne
    Torteliny plnene bazantem v safranovem vyvaru – ja byla nadsena z novych chuti, drahy rikal, ze nic moc, pry obycejne
    Spiz z krepelcich prsicek s houbami – jemne, vyborne, dali bychom si i vetsi krepelku :-)
    Losos Gravlax s nejakym salatem z morskych ras – lehce palive, ale dost dobre
    Ananasove carpaccio s mascarpone a levanduli – na prvni ochutnani obycejne, ale potom cloveku “dojde” chut levandule a je to vyborne…
    Ustrice – moje prvni v zivote a rekla bych, ze i posledni… Ale za 1 grand za kus to urcite stalo :-)

    Pokud bych mela doporucit 3 moje nej, tak: pecene maso s krenovou omackou z Ambi, tortelliny s bazantem z Alchymist (doufam) a rajcatova polevka z Aromi… Drahy se rozplyval nad Tom Yam.

    Uzijte si to a at vam chutna :-)

    PS: Nejlepsi misto, kam zalezt, kdyz je moc horko nebo naopak prsi, je sklipek Potrefene husy ;-)



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek