• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Do LEO Express jen s vlastní svačinou!

Rubrika Report, Z domova. Thursday, 7. March, 2013 publikoval Michal Sänger Tags: leo express, vlak
Mar 07

O víkendu jsme s Kikou měli významný den, který jsme jeli gastronomicky zvýznamnit do Prahy a jelikož jsem fanoušek železniční dopravy, jeli jsme z Brna do Prahy přes Olomouc, abychom se poprvé svezli Leošem. To jsem ovšem nevěděl, že vlaky sice jsou “švýcarská kvalita”, jenže jejich catering je “východoevropský šlem”.

LEO Express

Přitom to začínalo tak pěkně! Na info tabuli většina aktuálních spojů měla 20 až 30 minut zpoždění, jen černej panťák si to přifrčel na minutu přesně. Každé sedadlo má elektrickou zásuvku, nikdo neotravuje kontrolou jízdenek (pokud jsou místa obsazena dle rezervací) a podle monitorů u stropu jsme to za chvíli valili 160 za hodinu a přitom uvnitř krásně ticho. Tedy ticho by bylo, kdyby se u dvou prostředních “čtyřek” nesesedla veselá parta z ostravska, která si u mizející Tullamorky (za Pardubicemi vystřídané Jelzinem) neustále měla co vykládat a jelikož metanol asi kromě očí napadá i uši, tak na sebe pořád hulákali. Naštěstí kultivovaný interiér částečně kultivuje i cestující, takže když se kravál ostravská ekipy eliminoval sluchátkama, další problém jsem s nima neměl.

Nabídku jídla a pití jsme našli v letáku u sedačky. Pokud si dobře pamatuju, tak objednávání v RegioJet to mají vychytané pomocí tabletů, takže zatímco někdo prochází kupé a bere objednávky, další to v kuchyňce hned vidí a chystá. V LEO Express se to realizovalo papírem, tužkou a bohužel také neustálým infem o tom, že zrovna něco je aktuálně vyprodané.

Srovnáním s konkurencí se nevyhnu ani u sortimentu. Zatímco u Jančury jsem po pročtení menu měl chuť tak na polovinu toho co nabízeli, když jsem prolítnul stručný leták od Leoše, tak jsem nevěděl co vybrat a jen jsem doufal v co nejmenší průšvih. Nemáme, bageta, nemáme, burrito a salát, to je prostě nic moc i přes fajn ceny (40 až 60 CZK).

Bageta v LEO Express

Z nezajímavého menu jsme nakonec vybrali sýrovou bagetu, burrito s masovými kuličkami a jelikož jsme měli to výročí, tak jsem se plácl přes kapsu a poručil 2x dvojku červeného. Objednávka byla vyřízena celkem rychle, ale kromě vína to bylo peklo. Bageta byla esence nudy v mystifikačním obalu. Z uvedených čtyř surovin skutečnosti odpovídala pouze jediná – sýr! A to ještě vzhledem k jeho eidamovitosti by se spíš mělo mluvit o výrobku sýrového typu.

LEO Express Bageta, složení

Burrito dorazilo jako ohřátý válec zatavený v potravinářské fólii. Žádný talíř, jen ubrousek a k tomu příbor. Možná se snaží naznačit, že u nich ve vlaku je tak čisto, že klidně můžu jíst ze sklápěcího stolečku? Horké jídlo šlo z fresh fólie pěkně blbě vybalit, když se mi to konečně podařilo a já ochutnal, tak jsem jen zakoulel očima a loknul aspoň decku červeného, které jediné slavilo úspěch. Neidentifikovatelné a překořeněné masové kuličky paštikové konzistence, kečupová omáčka a z igelitového ohřevu zapařená tortilla? Jednoznačný never more, podtržený reklamací, kdy slečna prohlásila “no, víte já jsem to nevařila”!

Burrito s masovými kuličkami

Že je recenzování jídla často velmi masochistický koníček potvrdily dezerty, které jsem objednal už jen čistě z povinnosti. Vzhledem k předchozí nekvalitě jsem to čekal špatný, ale LEO Express mě překvapil, protože to bylo hrozný. Už když jsem si stěžoval, že na fotce v menu to vypadá poněkud jinak, tak jsem se dozvěděl “no, víte já jsem to nefotila” (překvapivě když jsem se nemohl připojit na wifi, tak nehodila “no, víte já jsem to nekonfigurovala”). Miniaturní plastová lžička byla tak akorát veliká na ochutnání a zavrhnutí celku. Přetužená, přeslazená a náhražkovitá hmota vydávající se za čokoládovou pěnu, dokonce v menu uvedenou jako “hřích nevyzkoušet”! Za těch 35 CZK raději repete vína. Tiramisu stejně mimo jen z 50%, protože polovinu dezertu tvořil piškot.

Dezerty

Jediné co nás zachránilo byla rychlost dopravy. Z Olomouce do Prahy jsme dorazili zhruba za dvě hodiny, což se o hladu dalo vydržet. Přiště rozhodně svačinu vlastní výroby s sebou, nepomůže ani zakoupení vyšší třídy, jídlo je stejné pro celý vlak. Záhadou mi zůstává jak hrozná musela být “Leošova klasika” (houska s paštikou), když ji vyřadili z nabídky. Jediné info mám od slečny stewardky – “no, víte byla nic moc”.

Komentářů: 3

  1. nalijem 7.March, 2013

    heluva souhlas. radsi pojedu o pul hodiny dyl klasika vagonovym regiojetem, nez touhle salinou ze svycarskou kvalitou

  2. Lu 7.March, 2013

    Fuj, to je hnus jen z těch fotek… asi jako v jídelně U Rozvařilů :D

  3. porkys 7.March, 2013

    No podle mě furt lepší hrkající tramvají, než regiojetem, kde není pro špínu vidět přes okna a kde jsem se za celou dobu z Prahy do Pardubic nedočkal ani kafe, jelikož stevard nestíhal…



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek