• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Avia café restaurant

Rubrika Report, Z domova. Friday, 20. March, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Avia café, Brno, restaurace
Mar 20

Březen začíná docela pěkně! V Brně je konečně restaurace, která mi chyběla od doby, kdy jsem v Praze zašel do Osteria Da Clara. Je nekuřácká, pěkně v centru, jídelní listek na jedné A4 se často mění a hlavně snad každý chod může být s rukolou, naším úplně nejvíc nejoblíbenějším salátem!

Avia cafe restaurant

Dočetl jsem se o ní na El Souk blogu a hned po práci jsme tam zajeli. Interiér Avia café je příjemně minimalistický a nebýt dvou sloupů, dispozičně by se celý prostor hodil pro menší tělocvičnu. Ve skutečnosti, jde ale o součást budovy z roku 1929, patřící Československé církvi husitské a původně to byl společenský sál. Nezakouřené prostředí a velmi vysoký strop – nic nebránilo tomu, zhluboka se nadechnout a začíst se do nabídky.

Na stole je permanentně nabídka kavárny, tedy káva, džusy, víno a alkohol. Kávu nepijeme, ale potěšila nás nabídka rozlévaných vín a taky pestrá nabídka džusů, včetně tomatového! Z jídla jsou v nabídce asi tři úpravy kuskusu a nejsem si teď už úplně jist jestli i nějaké bagety nebo toasty. My jsme si ale vyžádali jídelní lístek, který byl sympatický tím, že v nabídce bylo jen to u čeho byla propiskou napsaná cena a na konci byla ještě dvě jídla dopsána. Na té provizornosti je sympatické (aspoň si to teda říkáme), že kuchař uvaří jen to na co jsou zrovna dobré suroviny.

Vlassky ryzlink

K pití jsme si dali půllitrovou karafu vlašského ryzlinku ze Znovína (80 CZK), ke kterému jsme dostali i dvě skleničky s perlivou vodou. Jako předkrm jsme si dali carpaccio (50 CZK) a paprikový koláč (40 CZK). Carpaccio bylo dochuceno olivovým olejem a parmezánem, dozdobeno rukolou. Uvítal bych kousek limetky, ale jinak nebylo co vytknout. Paprikový koláč z grilovaných paprik člověk jen tak nepotká. Chuťově to bylo trochu do pizzy a opět za jedna.

Carpaccio

Paprikovy kolac

Kristýna si vychytrale nechala místo na dezert, takže hrášková polévka byla pro mě, já totiž vím, že polévka je grunt. Hodně mě překvapila, nešlo o klasickou verzi s rozmixovaným hráškem, ale naopak byla čirá s celým hráškem, kousky cukety a řapíkatého celeru.

Hraskova polevka

Bez čekání jsme obrželi hlavní chod. Dáma si zvolila ze dvou nabízených těstovin slibně znějící ravioly s bramborovo mátovou náplní (90 CZK) a já si dal kuřecí závitek plněný ricottou s cherry rajčátky a ,pro velký úspěch, rukolovým salátkem (120 CZK). Ravioly překvapily svou velikostí, šlo o čtyři obří kousky se spoustou hutné a skvěle chutnající náplně. Kuřecí závitek neměl chybu a spolu s lehkým závitkem šlo o lehké hlavní jídlo.

Ravioli

Kureci zavitky s ricottou

Jablečný koláč (40 CZK), který si Kika objednala jako dezert, byl na jídelním lístku dopsán rukou, takže aktuální nabídka, která se nemusí opakovat. Těsto bylo vláčné a nedrobivé, spolu se spoustou jablek znamenalo opět naprostou spokojenost.

Jablkovy kolac

Celkově nás Avia café příjemně překvapila. Žádné problémy s obsluhou jsme neměli, atmosféra je uvolněná, kuchyně vynikající, ceny mírné a prostředí nekuřácké. Co nejdříve se vrátíme a budeme se těšit jestli, až bude hezky, bude fungovat i zahrádka.

Avia cafe restaurant

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek