Konečně jsem se dokopal k tomu abych pohledal živnosťák a mohl si vyřídit kartu do Makra. Při první návštěvě jsem cítil to, co asi cítili moji rodiče, když mohli nakoupit v Tuzexu. Ten rozdíl v nabídce je naprosto skandální!
Nejde ani tak o ceny, plno věcí se za stejné peníze sežene v běžných supermarketech, ale co mě naprosto dostalo je spektrum sortimentu. Téměř jsem ochrnul v úseku ryb, kde jsou jak živé, tak čerstvé na ledu. Když to srovnám s rybím pultem v Tesku, kde ani není obsluha a kam jsem šel v naivní naději pro filet z lososa a na ledu tam měli jen tři, do hvězdičky vyrovnané, krevety a dokonce další den už tam neměli ani ten led.
Taky už je jasné, kde se dá sehnat schopné hovězí maso na steaky. Několikrát jsem zkusil koupit roštěnou v normálním řeznictví a z toho se steak prostě dělat nedá. Makro je jedinej obchod, kde jsem viděl uzrálé hovězí a to hned několik druhů! Bez obav jsme si konečně udělali super steak pěkně podle návodu od Šárky. Svíčková z jižní ameriky, roštěnka Aberdeen-Angus z Irska nebo ty obrovský t-bone steaky! Všechno pěkně zabaleno po dvou nebo jednom kuse, žádná nutnost brát toho deset kilo.
Zmínit musím ještě dobrý výběr vín a v zelenině čerstvé bylinky v sympaticky velikém balení – fakt miluju, když si v Intersparu koupím květináč povadlé bazalky za 40 korun a mám z toho tak akorát na jedno použití. Konečně máme kde kupovat slávky, kvůli kterým jsme si už koupili velikej hrnec a udělali si v něm rychlý nedělní oběd plný vzpomínek na léto.
Nevím proč je v běžných supermarketech nabídka tak mizerná. Jestli je skutečně vetšinovej českej zákazník ten, kdo fanaticky upřednostňuje cenu a nebo je to jen klasické zacyklení, že supermarkety kvalitní zboží nenabízí, protože to lidé nekupují a lidé to nekupují, protože to supermarkety nenabízí. Jsem rád, že z toho můžu vyskočit a zajít si do Makra, ale těším se na dobu, kdy nebudu muset žasnout nad nabídkou kvalitních potravin s obchodě.