• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Mořský víkend v Avia café

Rubrika Report, Z domova. Tuesday, 24. March, 2009 publikoval Michal Sänger Tags: Avia café, Brno, restaurace
Mar 24

V našem oblíbeném podniku byla víkendová akce. Na krátkou hostovačku dojel Rachad a s ním přijelo i speciální menu na téma mořské ryby a živočichové. Zájem byl veliký a už v sobotu odpoledne se prý muselo pro další suroviny. My měli štestí, ochutnali jsme všechno co se zrovna v sobotu večer nabízelo a jako bonus se i seznámili s Rachadem.

Na stole jsme zaregistrovali nový jídelní lístek s lákavou nabídkou těstovin, které rádi vyzkoušíme někdy příště, nás ale zajímalo menu speciální. Trochu nám vadilo, že jsme ho nedostali na papíře, pouze nám ho slečna odvykládala při prvotním dotazu na naše přání. Nevýhoda je v tom, že si člověk hůř vybírá a taky jsme nevěděli kolik co stojí. Jen u ryby v solné krustě jsme byli varováni, že je trošku dražší (300 CZK). Naštěstí v nabídce byly jen dva předkrmy a tři hlavní jídla, takže udržet výběr v pošramocené krátkodobé paměti nebylo tak těžké a ceny v tomto podniku jsou sympatické, tak jsme věřili, že ani u speciálního menu tomu nebude jinak.

K pití jsme si dali moc dobrý vlašský ryzlink (160 CZK za litr), ke kterému dávají i vodu, což je super přístup. U ostatních položek si ne vždy jsem jistý cenou, protože na účtence je pouze “ostatní základní” a cena.

Slávky na víně

Slavky na vine

Moje hodně oblíbené jídlo, kvůli kterému pravidelně posílam kudos Makru. Nechápu proč se něco tak jednoduchého, levného a vynikajícího zatím v čechách více nerozšířilo. Slávky byly “jen” na víně, dochucené česnekem a petrželí. Šťáva na konci vylepšena máslem (jak nám prozradil kuchař), nešlo ji bohužel přiloženým olivovým chlebem dostatečně nacucat, víc by se hodila bageta. Cena byla asi 80 CZK a dvojitá porce by mě spolehlivě zasytila.

Tuňákový tatarák

Tatarak z tunaka

Další snadné jídlo, pokud má člověk suroviny. Kulička jemně nakrájeného syrového tuňáka s cibulí, citrón a chilli pasta na dochucení. Moc dobré a cena rovných 100 CZK!

Salát z chobotnice s brambory

Salat z chobotnice a brambor

V Makru ji okukuju, zatím jsem ji nekoupil, protože jsem ji kdysi jedl a a bylo to strašně tuhé. Tak jsem byl zvědav jaká ta chobotnice bude, když ji dělá někdo, kdo to umí. Byla nádherně mekká a maso mi docela připomínalo kuřecí. Velmi příjemné překvapení. Příliš mi nechutnaly studené octové brambory, ale v létě to může být fajn příloha. Cena 80 a nebo 180 CZK, tady vůbec nevím a z účtenky nevypátrám.

Grilované kalamáry

Grilované kalamary

Úžasné, lehce pikantní a hlavně díky grilu provoněné létem! Spolu se slávkama jasný vítěz večera. Kalamáry byly tak akorát tuhé, na sražení pálivosti česneková majonéza a rajčata. Nepopsatelná byla ta vůně grilu, ochutnat to někdy koncem ledna, tak máme slušnou depresi, že je léto tak daleko! Nevím jestli cena byla 80 nebo 180, ale stálo to i za tu vyšší.

Mořský vlk v solné krustě

Morsky vlk v soli

Toho jsem si doobjednal tak trochu z hecu, protože všechno jídlo bylo skvělé a přišlo mi škoda neochutnat komplet nabídku. Krusta z hrubé soli je efektní i efektivní, ryba byla krásně šťavnatá a uvnitř ještě vytuněna citrónem, tymiánem a rozmarýnem. Jako příloha rukolový salát s mega hoblinama parmezánu. Cenu vím přesně, 300 CZK :-)

Sbriciolona – drobivý koláč z Ferrany

Sbriciolona - drobivy kolac z Ferrany

Zatímco já si jako dezert dám celou rybu, Kristýnka je skromné děvče, které stačí kousek koláče (40 CZK). Ten ji navíc dal docela zabrat, protože byl fakt dost tvrdej a žádná drobivost se nekonala. S kysanou smetanou a medem byl ale vynikající.

Nakonec jsme si nechali zavolat kuchaře, kterého tímto zdravíme a ještě jednou děkujeme za bezvadné jídlo a doufáme, že podobných akcí bude víc!

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek