Jan 03
Naše nejoblíbenější brněnská gastroakce vyhlásila termíny a témata na první půlku letošního roku.
Pozitivní zjištění je větší frekvence kurzů, plán je zveřejněn do června a pro každý měsíc jsou dva termíny na jedno téma. V roce 2009 jsme zašli čtyřikrát a rozhodně se nám to neomrzelo. Všechny recepty jsou reprízovatelné doma a už jsme díky nim u rodičovstva sklidili několik pochval. A vzhledem k tomu jakým směrem diriguje Asociace kuchařů a cukrářů ČR svoje členy, je návštěva těchto kurzů docela nutná, protože jinak než svépomocí se tady člověk k poctivému jídlu za chvíli nedostane.
Takže konkrétní termíny:
- 17.1. a 31.1. – Ryby a plody moře s nádechem asie
- 21.2. a 28.2. – Nejen zvěřina ve stylu francouzské kuchyně
- 14.3. a 28.3. – Příprava na velikonoce –kůzlečí, jehněčí
- 11.4. a 25.4. – Oslava jara pod taktovkou italského šarmu
- 9.5. a 23.5. – Slavnost chřestu s rakouskými víny z Wachau
- 6.6. a 20.6. – Přípravy ke grilu – nejen salsy a dipy
Menu na leden (2000 CZK/osoba):
- Aperitiv – Katsu z lososa v řase nori
- Předkrm – Carpaccio z tuňáka se sezamovým vinagrettem
- Polévka – Thajská polévka s krevetami, kokosovým krémem a koriandrem
- Hlavní chod – Kalamáry se sušenou šunkou, chilli a sepiovými nudlemi
- Dezert – Salát z ananasu s kokosem
Takže na viděnou U Kastelána!
[...] Vedle vaření jsme si pochopitelně i pokecali, mohli si očichat lanýže, odhlasovat si, že to teda spíš smrdí než voní a pokud voní, tak rozhodně nijak lákavě Nakonec jsme všechno snědli, něco si odnesli domů a těšili se na další kurzy v novém roce. [...]