• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Pierre Hermé – náš sacharidový dealer v Paříži

Rubrika Recenze, Ze světa. Monday, 4. January, 2010 publikoval Michal Sänger Tags: Cukrárna, paříž
Jan 04

Když se řekne Paříž, tak spousta lidí si vybaví Eifelovku, Sacré-Cœur a třeba Louvre. Na to já říkám “fronty, nezvládnutá imigrační politika a zase fronty”. Než stát s holkou hodinu pod Eifelovkou a dát 25 EUR za výtah, běžte ty peníze utratit raději za zákusky, ženy stejně nesnáší výšky!

Pierre Herme

S Kristýnou to tak rozhodně máme, ty nejlepší vzpomínky na Paříž jsou díky jídlu. Letos v létě jsme Paříží jen projížděli, ale i tak jsme stihli navštívit všechna místa, po kterých se nám stýskalo. Podařilo se to asi hlavně díky tomu, že to bylo jen jedno místo – butik Pierra Hermé, kde se dá koupit cukrářská extraliga.

O první návštěvě jsem už psal, letos tam byl i Cuketka a my jsme se tam prostě museli zastavit, jelikož ani po roce se nám po těch jeho sladkých bombách nepřestalo stýskat. Interiér spíš připomíná zlatnictví, elegantní personál nás s úsměvem nechal vybírat i fotit. Překvapilo nás, že je sortiment téměř nezměněný (asi je to dáno sezónou, zatím jsme tam vždy byli v létě), jen ceny jsou asi o půl eura vyšší.

Vybrali jsme si tři kousky, dva klasické a jeden úlet. Bohužel čokoládovou klasiku s názvem “Plaisirs sucrés” (6,20 EUR) jsme si decentně přimáčkli (ochutnávali jsme až ve vlaku z Paříže), takže fotku nemám, ale jde to najít na síti sítí.

Tango individuel Pierre Herme

Chtěli jsme taky něco s ovocem a na první pohled nás zlákal “Tango individuel” (6,20 EUR). Šlo o piškot, uprostřed kopeček šlehačky s parmezánem, přelité malinovou omáčkou s růžovou paprikou a okolo byly nasázeny nádherné maliny.

Emotion  fragola Pierre Herme

No a jako úlet jsme si vybrali vertikálně strukturovaný výtvor jménem “Emotion fragola” (7,30 EUR). V asi dvoudecové skleničce se dole nacházely špagety vařené v jahodovém džusu zalité řídkým želé z balsamicového octa, pak slabý plátek nějakého piškotu, který odděloval horní vrstvu což byly rozmačkané jahody a úplně nahoře byl kopeček mascarpone.

Pierre Herme boxes

Dokonalé zabalení do krabiček bez problémů přežilo transport metrem na nádraží a my se pak v TGV do Curychu sacharidově sebeodměňovali a cesta nám sladce plynula :-)

Montparnasse 56 Tower

A mimochodem, kdo chce super vyhlídku na Paříž, tak levnější varianta a bez front, které jsou u Eifelovky asi pořád, nabízí Tour Montparnasse.

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek