• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Jídelna s nejlepším výhledem

Rubrika Recenze, Ze světa. Friday, 2. April, 2010 publikoval Michal Sänger Tags: asie, emirates, planefood
Apr 02

Byl to náš první výlet mimo evropu, do té doby jsme si dali jen pár hodinových přeskoků s lowcosty, takže snad lze pochopit nadšení vesničana, kterého do světa vyvezli Emirates.

Long transfer

V systému hodnocení leteckých společnosti Skytrax mají Emirates čtyři hvězdičky z pěti, což pochopitelně nevím co přesně znamená, ale zní to dobře. Pro Kristýnu bylo ovšem důležitějsí, že zatím ani jednou nehavarovali :-)

Svezli nás celkem pětkrát a tak jim jako spokojený zákazník udělám trochu reklamu. První příjemný zážitek proběhl ještě před startem, když letušky začaly rozdávat malé, vlhké a nahřáté ručníky. Sympatický refresh, který se občas dá potkat v sushi barech.

Hot towels

Po startu nám rozdaly menu, které respektuje denní dobu letu a lokalitu cíle. U oběda nebo večeře se jedná o třichodové menu, kde je u hlavního chodu na výběr ze tří možností z nichž jedna je vegetarianská. Jako arabská společnost dbají na to aby všechno bylo halal.

Lamb and couscous

Vyloženě dobré jídlo jsme dostali při letu z Vídně do Dubaje. Krásně měkké jehněčí s kuskusem a tažínovou omáčkou je sice trochu nesmysl (tažín je způsob přípravy a kuskus s tažínem je fligna na turisty), ale chutnalo to fakt dobře a hezky nás to naladilo na mezipřistání na arabském poloostrově.

Fried beed with egg noodles

Při cestě do Hong Kongu zase pěkně sedělo restované hovězí v ústřicové omáčce se smaženýma nudlema.

Po ochutnání sýrových tortellin s houbovou omáčkou doporučuju vykašlat se na většinou fádní kuře a rovnou si k těstovinám říct i o bílé víno.

Wine time with Emirates

Pití včetně vína a dalšího alkoholu je zadarmo v množství, které personál uzná za vhodné a nám se na limit narazit nepodařilo :-)

Chicken congee

Co naopak za moc nestálo byly snídaně a třeba s typickou asijskou snídaňovou rýžovou kaší s kuřecím masem jsem se setkal poprvé a zatím teda rozhodně nebudeme kamarádi.

Omelette with herbs and spinach

I docela často k snídani podávané omelety za moc nestály, protože logicky byly udělány durch, takže kdo se těší na tu hezky mazlavou strukturu dobře udělané omelety má smůlu.

Dezerty si zase skoro vždy pokazili naprosto nechutnou umělohmotnou ztuženou šlehačkou, která třeba jinak dobrou mangovou pěnu zbytečně zabila. Kdyby tam kápnuli nějakou ovocnou redukci nebo čokoládu, tak by to nemělo chybu.

Mimochodem, kdo si to chce udělat extra hezký, tak za 8 USD si může přikoupit skleničku champagne, což mi v economy třidě přišlo poněkud nevhodné a stylovější je dát si zadarmo Heineken :-)

Letí-li člověk za světla a sedí u okýnka, tak pokud dojedl a moudře si řekl o víno, je super nasadit si sluchátka, pustit si What a wonderful world, koukat na ty mraky a přestat závidět jednomu z největších létajících labužníků :-)

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek