• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Obědy v Bruna Antiqua

Rubrika Recenze, Z domova. Monday, 7. June, 2010 publikoval Michal Sänger Tags: Brno, Bruna Antiqua, polední menu, restaurace
Jun 07

Zašel jsem na pár obědů do nové brněnské restaurace, která vznikla v prostorech bývalého Brabanderu. Nový podnik svou úroveň deklaruje značně vysoko a tomu odpovídá i obědová nabídka za skoro 200 CZK, kterou jsem vyrazil otestovat.

Bruna Antiqua

Jejich přístup k polednímu menu se mi líbí. Většinou je na každý den nabízen předkrm, hlavní chod a dezert, které je možno si dát samostatně nebo dohromady za výhodnější cenu a díky zázemí restaurace není problém doplnit jídlo skleničkou dobrého vína. Konkrétní nabídku zveřejňují na svém webu i Facebooku.

Kralici terina

Krásný nekuřácký interiér (minimálně v horním patře, kde jsem byl vždy usazen) a adekvátně se chovající personál, to jsou hlavní dojmy, které jsem zaznamenal při první návštěvě. Jako studený překrm byla nabízena králičí terina s omáčkou z lesního ovoce. Za 68 CZK jsem si k ní dal skleničku červeného vína (detaily jsem si nepoznamenal) a byl jsem víc než spokojen a natěšen na hlavní chod.

Kureci Swei-cu-zou

Kuřecí swei-ču-žou s rýží nebylo nijak špatné jídlo, ale nějak mi to v kontextu předkrmové teriny přišlo jako jídlo ze školní jídelny za což mohla zejména naprosto průměrná rýže. Ví vůbec někdo co je to “swei-ču-žou” vlastně za recept? Mně to zní jako nějaký český pokus o “čínu” z temných let osmdesátých.

cokoladové dortiky

Zpět do gastronomických výšin mě vrátil dezert – čokoládové dortíky z bílé a tmavé čokolády. Tedy zejména ten z bílé čokolády, protože tmavá varianta chuťově připomínala spíš máslový krém.

Za 205 CZK se tedy úvodní návštěva celkem povedla, ale vyrovnaná sestava to rozhodně nebyla a jedno veliké WTF vyvolala nabídka na příští den, kterou jsem si raději nechal ujít – smažený sýr s hranolkama.

Kureci stehno na houbach

Na druhou návštěvu jsem si zašel na dvouchodovou nabídku za 180 CZK. Pečené kuřecí stehno na houbách bylo naprostý propadák a skoro mi přišlo, že to vařil nějaký učeň bez dozoru. Žádná šťáva, zase ta průměrná rýže a sušené houby, které pokud před pečením byly namočeny, tak pobyt v troubě je zase vrátil do původního stavu.

Tiramisu

Čest restauraci zachránil cukrář skvělým tiramisu, ke kterému jsem si dal skleničku portského (70 CZK).

Cesnecka

Na třetí návštěvu jsem si radši pohlídal aby nebylo zase něco s rýží a vyplatilo se! Netradiční česnečka s rajčetem chutnala moc dobře a potěšila i taková drobnost, že místo kudrnky, kterou člověk potká skoro všude, kuchař použil normální (hladkolistou) petržel.

Svickova

Hlavní chod byla svíčková, ke které jsem si dal malou plzeň za 32 CZK. Omáčka i slaninou špikované a bezvadně měkké maso si zaslouži pochvalu. Kdyby se i na knedlíku dalo najít nějaké kuchařské umění, tak by to bylo dokonalé jídlo, které bych doporučoval nenechat si příště ujít.

Sacher

Na cukráře v Bruna Antiqua se lze spolehnout, což opět potvrdil čokoládovým sacherem, kde jediný drobný nesmysl byla nezralá jahoda.

Za 175 CZK to bylo nejlepší polední menu, které jsem tam jedl. Ze své zkušenosti bych tedy oběd v Bruna Antiqua doporučil zejména, když nemají něco s rýží, k tomu si dát skleničku vína a rozhodně nevynechat dezert.

Komentářů: 9

  1. Karolina 7.June, 2010

    Jo, v brabanderu jsme byli rozfrcat firemni budget, prolivali nas vodou o 106, takze sme za ni utratili 3 litry, ucet teda 13 litru celkem. Kdyby jeste brabander existoval, doporucila bych ti tagliatelle s lanyzy, byly to ne nejak zvlast dobry testoviny s maslem a tema houbama. Mozna sem nechytla tu pointu, ale fakt nebylo co vychutnavat, takze v tom zadna pointa nebyla dost mozna:-)

  2. foodůů 8.June, 2010

    Nechápu…”

  3. farfalla 10.June, 2010

    ke svejzuzu jsem nasla docela zajimavy clanek… http://www.cinsky.cz/index.php?page=clanek&id=183&lang=cs :-)

  4. Michal Sänger 10.June, 2010

    farfalla – megadík!

  5. Keba 12.June, 2010

    Michale, díky za pěkný článek. Těmi nepovedenými jídly jsem opravdu zaskočen. V této restauraci bych takové výrazné úlety nečekal. Česnečku s rajčetem dělám už dlouho, je to opravdu originální, nápadité a hlavně chutné provedení. Na recept jsem narazil před několika lety, když jsem se hlouběji zajímal o fyziologii výživy (přes kterou jsem se dostal k vaření těch méně zdravých, máslaplných pokrmů :) – v publikaci Dr. Fořta.

  6. melkor 1.July, 2010

    Nebyl by také tip na gastronomické zážitky z Hodonína,budeme tam teď čtyři dny,ať nejedeme do neznáma?Díky M.

  7. Michal Sänger 1.July, 2010

    Melkor – bohužel, tam jsem nikdy nebyl.

  8. kuzma 16.July, 2010

    Hezké fotky a dobrý komentář. Jídla vypadala skvěle a chutnala?

  9. kuzma 16.July, 2010

    Zkusil jste i stálou kartu? Na obědovém menu poznáte sice určitou úroveň, avšak nevěřím, že se tato restaurace soustřeďuje na Menu za 200,-. Což z mého pohledu vychází stále neuvěřitelně, když se jen na chvilku zamyslíte za kolik se jinde za ty peníze skoro najíte. Podle fotek které jsem zde viděl, si myslím, že se jedná o velice slušnou restauraci s potenciálem co se týče kuchyně. Zajdu tam a vydám svědectví
    Jídelní lístek zkušeného nepřekvapí, vzbudí malou zvědavost. Mou teda určitě. Osm chodů do 600,-???!!!!!!!
    Vše zjistím a dám vědět. E



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek