• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Farmářský trh a brunch v Hansenu

Rubrika Report. Friday, 13. May, 2011 publikoval Michal Sänger Tags: farmářský trh, Hansen
May 13

V sobotu 30. dubna se konečně rozjel trh na terase restaurace Hansen. Počasí vyšlo, obyvatelstvo přišlo a já tu mám pár fotek a postřehů.

Formálně správně to vlastně terasa Hansenu není, je to nádvoří Besedního domu a Moravské galerie, ovšem vzhledem k zásluhám o tuto akci musím přednostně zmínit Hansen. Kromě brunche, ke kterému se dostanu později, se Hansen na trhu postaral o posezení a občerstvení, takže nákup se dal realizovat ve velmi odpočinkovém stylu.

Farmářský trh

Nejpatrnější změna od loňského podzimu, kdy trh začínal, je rozšíření sortimentu a zvětšení plochy. Stánky byly na celé terase, včetně části u galerie a prodávalo se maso, uzeniny, pečivo, bylinky, mošty, medy a pochopitelně už i nějaká zelenina. Nás si nejvíc získal mošt z Lažan, konkrétně jablečný s vlákninou, litrovka za 32 CZK a pak chleba z pekárny U Rešů.

Farmářský trh

Farmářský trh

Farmářský trh

Chápu-li to správně, tak akce se bude konat jednou za 14 dnů, o sortiment se stará Nalok.cz a na jejich webu se také se lze dočíst více o prodejcích i dalších termínech.

Komu se nechce v sobotu vařit oběd, může se svěřit do péče profesionálům. Od 11 hodin v Hansenu nabízí brunch, volná konzumace za 300 CZK na osobu, rezervace řekl bych nutná. Na pití jsme si dali jejich skvělou bezovou limonádu za 39 CZK a přímo od kuchaře jsme si nechali představit komplet menu. Chudák to musel absolvovat ještě několikrát protože přicházeli další hosté a nedivil bych se kdyby brzo dostal syndrom zámeckého průvodce a než by začal monotónním hlasem prohlídku, rozdal by všem papuče :-)

Presentation

Předkrmy

Z předkrmů mě naprosto dostala rybí terinka z losovitého pstruha a pečivo, které nabízeli. Jídlo jsme si nabírali sami a myslím že je jasně vidět jaký jsme měli hlad.

Terinka z punkevního losovitého pstruha

Kuřecí roláda plněná špenátem a pohankové rizoto byl vítěz hlavního chodu. Konkurenční vepřové s kedlubnama a šťouchanýma bramborama bylo dobré, ale docela hutné a spíš takové podzimní jídlo. (opět se omlouvám za tu kompozici na talíři)

Kuřecí roláda s pohankovým rizotem

Vepřové na kedlubnách, šťouchané brambory

V sobotu 14. května bude možno na terase a v Hansenu strávit celý den i noc. Ranní trh a polední brunch doplní ještě odpolední party (mladé roztleskávačky included!) a večerní muzejní noc!

Komentářů: 1

  1. Lulie 6.July, 2011

    já tam byla a nakoupila výborně!!



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek