• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

S Italem v Rialtu

Rubrika Z domova. Wednesday, 18. April, 2012 publikoval Michal Sänger Tags: Brno, Emanuel Ridi, restaurace, rialto
Apr 18

Fanouškové populárního Emanuela Ridiho budou mít v pátek 20.4. nebo v sobotu 21.4. možnost ochutnat, jak populární TV kuchař vaří ve skutečnosti. V brněnském Rialtu se tak zahájí volná série gastronomických akcí, kterých se v regionu nečekaně urodilo.

Emanuel Ridi

Kdo to má do Prahy daleko, může zkusit Brno. Ačkoliv ta možnost je v tuto dobu spíš teoretická, protože páteční večeře pod Emanuelovým velením je prý vyprodaná a sobotní oběd na tom asi nebude jinak.

Emanuel Ridi je díky svému TV pořadu jedním ze dvou nejpopulárnějších kuchařů u nás. (Babicu pochopitelně nepočítám mezi kuchaře, to je šašek, který každou neděli dokazuje, že i dno má sklep a v poslední době jede nepokrytej teleshopping a soustředí se už jen na to aby 2x zopakoval výrobce/prodejce nějakýho krámu)

Líbí se mi, že si Emanuel při zužitkování své popularity riskne i skutečné vaření, přestože reklamy a “účast na akcích” jsou nepochybně snadněji vydělané peníze. Páteční večerní menu bude mít sedm chodů, pravděpodobně bez vína bude stát 1790 CZK a půjde o následující sestavu:

  • Sashimi z mušlí Sv. Jakuba
  • Domácí roláda z králíka
  • Italská polévka z mušlí, bílé sépie a rajčat
  • Anelli s mořským ďasem, šafránem a pomerančovou kůrou
  • Zázvorový sorbet
  • Filátko z mořského vlka se solnou krustou s fenyklovým salátem
  • Dort z ricotty s karamelovou krustou a jahodovým coulis

Je mi záhadou jaký smysl má dávat k filátku z mořského vlka solnou krustu, ale asi půjde jen o chybu v překladu a v solné krustě se bude péct celá ryba a hostům u stolu se nabídne jen podívaná na to, jak číšník krustu rozbije a maso naservíruje. Snad to bude stejně precizní práce jako nám na Gastrosemináři předvedl Matouš Petráň!

Hledání mořského vlka v solné krustě

Páteční oběd bude stát 1390 CZK a bude mít těchto pět chodů:

  • Domácí roláda z králíka
  • Fusilli s italskou klobáskou a ricottou
  • Citrónový sorbet s bazalkou
  • Telecí kotleta “sous-vide” se zeleným chřestem a salsou carbonara
  • Lískovo-oříškový dort Gianduia

Zavakuovaná a pomalu a na přesnou teplotu vařená telecí kotleta se zeleným chřestem zní jako jasný hit. Jaké to ve skutečnosti bude bohužel neochutnám, jelikož se v sobotu vydám na dlouhý a vyčerpávající pochod. Pokud někdo páteční nebo sobotní menu v Rialtu ochutnáte, budu rád za sepsání dojmů v komentářích a bude-li i nějaká ta foodporn fotka, budu nejšťastnější! :-)

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek