Téměř přesně po třech měsících jsme si opět mohli zkusit něco uvařit pod vedením Michala Götha. Výroba pětichodového letního menu, to byla akce na celý den a klidně bychom tam provařili, propili a projedli i noc
V neděli 7.6. v 10 dopoledne se nás v podniku U Kastelána sešlo devět, což je téměř maximum a další zájemci mají možnost zkusit druhý termín o týden později. Každý účastník si na odpoledne může ještě pozvat hosty, pro které uvaří, což je OK příležitost jak si vedle dobrého jídla a know how obstarat i nějaké kudos. Vařící účastník platí 2500 CZK a cena pro jeho pozvané hosty je 1700 CZK, což je super cena s ohledem na to, že se jedná o all inclusive.
Jaké recepty budeme teď průběžně zveřejňovat?
- Tzatziki – jak se je Michal Göth naučil v Řecku
- Chřestový krém s červeným pepřem
- Malé filátko z lososa s omáčkou teriyaki se salátem z ředkviček, jarní cibulky a koriandru
- Kuřátko nadívané riccottou s bylinkami a teplým salátem z cuket
- Tvarohové knedlíčky se skořicí, rebarborou a jahodama
Naučili jsme se okurky do tzatziki nestrouhat, ale krájet. Umíme udělat úžasný chřestový krém a ten postup můžeme aplikovat třeba na hráškovou nebo špenátovou variaci. Do zásoby si uděláme klasickou asijskou omáčku teriyaki. Nemusíme si kupovat kuřecí prsa, protože víme jak si 100x lepší udělat z celého kuřete a taky víme jak udělat tvarohové knedlíčky, skořicovou strouhanku a super sladkokyselý kompot z jahod a rebarbory.
A nejde jen o vaření. Potkali jsme fajn lidi, ochutnali skvělou paštiku, doporučili a nechali si doporučit pár zajímavých podniků v Brně i v zahraničí a když jsme se kolem osmé večer rozloučili (se slušnou zásobou tvarových knedlíčků), tak už bychom nejraději znali termín dalšího vaření, kde doufám nebudeme chybět! V plánu prý je uspořádat tuto akci v létě venku, ale zatím se vhodné místo hledá a pro nálezce je připravena lákavá odměna!