Na poslední lednovou neděli jsme si zašli zavařit na náš oblíbený kurz v naději, že se u profi sporáku trochu zahřejeme. Téma bylo “Ryby a plody moře s nádechem asie”.
Hledání nové lokality pro naši oblíbenou restauraci je už prý téměř u konce, ale zatím byl sraz na stejném míste a v obvyklý čas i za obvyklou cenu (2000 CZK/osoba). Menu které Michal Göth nyvrhnul mělo následující znění:
- Aperitiv – Katsu z lososa v řase nori
- Předkrm – Carpaccio z tuňáka se sezamovým vinagrettem
- Polévka – Thajská polévka s krevetami, kokosovým krémem a koriandrem
- Hlavní chod – Kalamáry se sušenou šunkou, chilli a sepiovými nudlemi
- Dezert – Salát z ananasu s kokosem
A k tomu jsme si ještě udělali vlastní pečivo efektně tvarované nůžkama, vyzkoušeli si jak vykouzlit ztracené vejce a taky proběhla zkouška odvahy – konzumace ústřice, kde jsem se pochopitelně prsil jako těžkej frajer
Kristýnka se pochlubila rondonem a já si nechal pochválit kudlu od ježíška. Z jídel nás hodně překvapila thajská polévka, ani nevím kde jsem ke kokosovému mléku získal negativní vztah, ale díky této polévce mu ještě dám šanci. Nekonala se ani přehnaná pikantnost, spíš se z asijské kuchyně využilo koření, dochucovadla a snadnost přípravy.
Byl to další povedený kurz vaření, recepty budou následovat!