• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Degustační večeře v Time for Lime

Rubrika Ze světa. Friday, 23. April, 2010 publikoval Michal Sänger Tags: asie, restaurace, thajsko
Apr 23

Z drahého a turisty zamořeného Phi Phi jsme po pár dnech utekli na ostrov Ko Lanta abychom si užili trochu klidu. Pochopitelně jsme naše ubytování podřídili gastronomii a ještě jsme pomohli dobré věci.

Ko Lanta

Bydleli jsme totiž v resortu Time for Lime, který provozuje sympatická američanka Junie a věškerý zisk investuje do zvířecího útulku, protože psi, kočky ani opice nemají na ostrově snadný život. Kromě toho, že se člověk v Time for Lime ubytuje a utrácí v restauraci může zvířatům pomoct třeba taky tím, že je vezme na procházku.

Ko Lanta

Restaurace je přímo na pláži a každý den v týdnu mají jiné degustační menu o šesti chodech za 480 THB, zaměřených na inovativní thajskou kuchyni. Pochopitelně nešlo odolat a tak jsme v podvečer urazili těch zhruba 30 metrů od naší chatky k restauaci.

Time for lime cooking school

První chod byla malá exkurze do indie, kuře a krevety marinované ve speciální směsi koření spolu s jogurtovým dipem. Jestli mají i pravý tandoor nevím, ale chutnalo to výborně.

Time for lime cooking school

Lehce pikantní dýňová polévka byla jednou z nejlepších položek našeho menu. Krásně krémová, ozvláštněná citrónovou trávou a lístky kaffirové limety.

Time for lime cooking school

Massaman curry s jasmínovou rýží bylo servírováno v trochu nepraktické “misce” z bambusového kmene. Další indický recept plný netradičního koření, který se přes Malajsii dostal do Thajska, kde zdomácněl. Trochu blbě se to jedlo, protože k rýži se člověk dostal až když si snědl to co bylo nahoře.

Time for lime cooking school

Pozdrav z evropy představovaly špagety s olivama, sušenýma rajčatama, parmezánem a smaženou sladkou bazalkou. Tento chod se příliš do konceptu menu nehodil, to si tak jíme ty chuťově výrazné thajské a indické jídla a najednou klasický, lehký, středomořký těstoviny?

Fried papay salad

Zbytečnost těstovin jen podtrhnul další skvělý chod – smažený papájový salát. Ten se v thajsku běžně jí jako klasický salát ze syrové zeleniny, ovšem osmažit ho není vůbec špatný nápad. Sice esteticky nic moc, každopádně chuťově úžasné.

Time for lime cooking school

Poslední chod bylo karamelizované kuře (na výběr byla ještě ryba – snapper) s vynikající omáčkou z manga a brandy. Veliká škoda, že tu parádní nasládlou omáčku neservírují ještě v omáčníku!

Time for lime cooking school

Menu je možno ještě doplnit dezertem (+ asi 120 THB), což jsme zkusili a volba padla na čokoládové brownie s mangovou zmrzlinou. Nevím čím to je, ale dobrých dezertů jsme v thajsku ochutnali velmi málo a na dobrou čokoládu jsme nenarazili vůbec. Většinou je za čokoládu vydáván nechutný řídký topping. Naštěstí zmrzlina a mangové chutney bylo super.

Ko Lanta

Restauraci Time for Lime můžeme bez obav doporučit, protože na lepší podnik jsme na Ko Lanta nenarazili. Boduje nejen svým přístupem, inovativní kuchyní ale i skvělou polohou, takže po dobrém jídle jsme se šli projít na pláž s krásně vyhřátým pískem.

Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek