• Home
  • O blogu
Blue Orange Green Pink Purple

Škola vaření U Kastelána – Ve stylu Francie

Rubrika Report, Z domova. Monday, 25. January, 2010 publikoval Michal Sänger Tags: Brno, Škola vaření, U Kastelána
Jan 25

Jelikož v neděli jdeme zase, je už nejvyšší čas blognout poslední kurz v roce 2009. Byl zaměřen na francouzskou kuchyni a zase jsme si to užili.

Skola vareni

Sraz byl 6.12. v 10 dopoledne na známém místě, vstupné bylo 2000 CZK a na programu byla následující sestava:

  • Koláč s čekankou a modrým sýrem. Salát s dijonskou vinaigrette.
  • Provensálská rybí polévka s rezavou majonézou.
  • Konfitované kachní stehno s omáčkou z hrubozrné hořčice.
  • Klasický vanilkový pálený krém (crème brûlée).

Těsto na quiche jsme si dělali vlastní a ta triviálnost výroby mě až zarazila. Nějaké kupované “křehké těsto” už se u nás doma nechytá.

Quiche

Rybí polévky jsme dělali nehoráznej kotel a vedle očekávatelných ryb, mrkve a třeba cibule, tam velkou roli hrálo sladké víno, badyán a šafrán. Rezavá majonéza je majonéza bez vejce a hlavní surovina je tam pečená paprika!

Konfitované (v tuku vařené) kachní stehno je něco tak jednoduchého a přitom neskutečně dobrého, že po odeznění euforie se dostaví tázavý smutek “Proč to asi tak 95% českých restaurací běžně nemá v nabídce?!”. Přitom konfitovat v olivovém oleji se dají taky ryby!

Skola vareni

No a crème brûlée, kde když člověk vychytá pomalé pečení ve vodní lázni a při servisu ještě efektně zamachruje flambováním, tak mu každý host němým vykloubením dolní čelisti vzdá hold.

Creme brulee

Vedle vaření jsme si pochopitelně i pokecali, mohli si očichat lanýže, odhlasovat si, že to teda spíš smrdí než voní a pokud voní, tak rozhodně nijak lákavě :-) Nakonec jsme všechno snědli, něco si odnesli domů a těšili se na další kurzy v novém roce.

Komentářů: 1

  1. Zatracené ztracené vejce | Michal Sänger foodblog 11.June, 2010

    [...] že stačí projevit zájem a Michal Göth hned nadšeně vysvětlí, předvede, naučí. To nás na podzimním kurzu zajímalo jak vlastně voní lanýže a jelikož byla zrovna sezóna, tak jsme si mohli očichat [...]



Zanechte komentář

Michal Sänger foodblog

  • Můj foodFlickr
    More Photos
  • RSS Zajímavé odkazy
  • Poslední články
    • Svatba na Hawaii
    • Uzávěrka roku 2014
    • Uzávěrka roku 2013
    • Madrid
    • Na cestě do Mexika
  • Stránky
    • O blogu
  • Archivy
    • February 2015
    • December 2014
    • December 2013
    • April 2013
    • March 2013
    • December 2012
    • November 2012
    • October 2012
    • September 2012
    • August 2012
    • July 2012
    • June 2012
    • May 2012
    • April 2012
    • December 2011
    • May 2011
    • April 2011
    • February 2011
    • January 2011
    • December 2010
    • October 2010
    • September 2010
    • July 2010
    • June 2010
    • May 2010
    • April 2010
    • February 2010
    • January 2010
    • December 2009
    • November 2009
    • October 2009
    • September 2009
    • August 2009
    • July 2009
    • June 2009
    • May 2009
    • April 2009
    • March 2009
    • February 2009
    • January 2009
    • December 2008
  • Meta
    • Log in
    • Entries RSS
    • Comments RSS
    • WordPress.org
  • Vyhledávání






  • Home
  • O blogu

© Copyright Michal Sänger foodblog. All rights reserved.
Designed by FTL Wordpress Themes brought to you by Smashing Magazine

Na začátek